Автор
Евелин Попадийна

Бъди Алфа жена – как да се изразяваш, за да всяваш респект

В много случаи жените имаме навика да се подценяваме, може би от липса на достатъчно увереност. Все едно не можем да се отърсим от предубежденията и нагласите, които са наслагвани от векове в обществото ни – че сме майки, че сме съпруги, а не толкова лидери.

Във времената, в които живеем, тези възприятия се рушат, благодарение на стремежът на жените да бъдем това, което искаме. Има обаче някои неща, които сами да изчистим, за да бъдем възприемани по-сериозно. Голяма част от тях касаят начина ни на изразяване. Ето как да подбираме думите си и как да се изразяваме, за да звучим по-сериозни:

Вместо да кажете „Не съм сигурна дали мога да се справя с това“, кажете „Ще дам най-доброто от себе си!“.

„Извинявам се за притеснението“ – „Имаш ли няколко минути?“

Много често използваме думата „мисля“, за да не обидим някой и да не звучим грубо, но трябва да спрем. Не казвайте „Аз просто си мисля, че…“, а „Вярвам, че…“ – звучи доста по-уверено.

Други използвани фрази са „Ще се опитам да се справя“ и „Надявам се, че е окей“… Заменете ги с „Ще се справя с…“ и „Ще е най-добре, ако…“.

Спрете да се извинявате, когато сте на различно мнение, забравете за фразата „Извинявам се, но не съм съгласна“, а използвайте „На различно мнение съм“ или „Ще е по-добре да…“.

В крайна сметка, ако сами не се вкарваме в рамки и не спрем да се подценяваме, няма да стигнем до никъде. Нека не забравяме, че сами градим образа си. Започнете да вярвате малко повече в себе си и ще покорите света!

Олеле! 3 неща, които издават, че жената е от село
ПО ЖЕНСКИ
Автор Ива Петрова

Олеле! 3 неща, които издават, че жената е от село

Автор Ива Петрова