Автор
Теодор Муховски

Селин Дион разказа за здравословните си проблеми и дали ще може да пее отново

Повече от две години след като обяви, че е диагностицирана с рядко неврологично заболяване, Селин Дион гледа с оптимизъм към бъдещето.

Петкратната носителка на "Грами" се появява на корицата на майския брой на Vogue Франция, а в придружаващото я интервю разказа за преживяванията си, свързани с нейната болест - синдром на скованото лице.

Селин Дион се надява да пее отново
Селин Дион се надява да пее отново

"Не съм победила болестта, тъй като тя все още е в мен и винаги ще бъде", казва Дион пред изданието. "Надявам се, че ще стане чудо, и ще се намери начин да я излекуваме чрез научни изследвания, но засега трябва да се науча да живея с нея."

След като отбеляза, че се подлага на "спортна, физическа и вокална терапия" пет дни в седмицата, тя добави: "Така както го виждам, имам два избора. Или тренирам като спортист и работя супер усърдно, или си оставам си вкъщи, слушам си песните, стоя пред огледалото и си пея сама. Избрах да работя с цялото си тяло и душа, от главата до петите, с медицински екип. Искам пак да вляза във форма. Целта ми е да се кача отново на Айфеловата кула!"

Синдромът на скованото лице се определя от Националния институт по здравеопазване като "рядко, прогресивно неврологично заболяване", което може да причини мускулни спазми. Състоянието може да бъде толкова инвалидизиращо, че някои пациенти развиват прегърбена стойка, която в крайна сметка им пречи да ходят или да се движат самостоятелно. Въпреки че симптомите могат да бъдат контролирани, лечение все още не съществува.

Дион разкри за първи път, че е диагностицирана със синдрома на скованото лице през декември 2022 г., и отбеляза, че болестта е оказала влияние както на препитанието ѝ, така и на способността ѝ да изнася концерти.

Френско-канадската певица до голяма степен отсъстваше от социалните медии след съобщението си. През последните месеци обаче тя направи редица публични изяви. През февруари беше посрещната с бурни овации на наградите Грами 2024, където връчи на Тейлър Суифт наградата за албум на годината.

Що се отнася до това дали феновете могат да очакват скорошно възобновяване на концертната ѝ кариера, Дион заяви пред Vogue France, че завръщането на концертната сцена е "мечта", но не уточни времевата рамка, в която това може да стане възможно.

Селин Дион мечтае да е отново на сцената
Селин Дион мечтае да е отново на сцената

„Не мога да отговоря на този въпрос... Тялото ми ще ми каже кога ще стане това."

Очаква се Дион да сподели повече подробности за здравословното си състояние в предстоящ документален филм. "I Am: Celine Dion", който ще излезе на 25 юни по Amazon Prime Video.

Селин Дион: За мен е много по-важно да успея като майка, отколкото като певица!
НОВИНИ
Автор Кристина Кирова

Селин Дион: За мен е много по-важно да успея като майка, отколкото като певица!

Автор Кристина Кирова