Автор
Евелин Попадийна

Чудотворната маска за растеж на косата

Всички жени си мечтаем за дълга и здрава коса, но много често се случва да избираме между двете. Ако е дълга, не е здрава, а ако е здрава, то трябва да се лишим от дължината ѝ. Точно затова ви предлагаме няколко полезни трика, които ще помогнат да имате дълга и здрава коса.

Подстригване на всеки 3 месеца
Препоръчително е да подстригвате косата си на всеки 3 месеца, а понякога дори и по-често, защото не е от толкова голямо значение дължината, а здравината на косата. Отървете се от тези два сантиметра суха коса, хем няма да се заплитат, хем косата ще изглежда по-здрава.

Миене на косата
Този трик ще помогне да хидратирате по-добре косата си. Намокрете я и първо използвайте балсам по краищата ѝ, след това измийте с шампоан и накрая отново сложете балсам. Докато е с балсам вторият път, с много едър гребен я разресвайте нежно и внимателно.

Спрете с пресите
Избягвайте максимално третирането на косата с преса или маша. Ако няма как да не оформите косата си с тези инструменти, то поне използвайте козметика, която предпазва косъма от термична обработка и щади допълнително косата. Не сушете косата си с най-горещата струя и не я изправяйте или къдрете на най-високите градуси.

А сега е време за една маска, която стимулира растежа и гъстотата на косата:
В купа смесете 2 с. л. тривитаминол – можете да го купите от всяка ветеринарна аптека, това е комбинация от витамините A, E и D3, които укрепват косата. Добавете 2 с. л. кисело мляко, което също подхранва. Продължете с 1 с. л. водка, ракия, уиски или друг концентрат (без бира) – алкохолът загрява скалпа, което позволява на кожата да поеме всички съставки на маската по-добре. 1 с. л. хума, 1 жълтък и 1 с. л. пчелен мед.

Разбъркайте добре съставките и нанесете в корените на косата внимателно и равномерно, след това масажирайте скалпа с пръсти 5-10 минути. Можете да увиете косата си с найлонова шапка или хавлиена кърпа, за да затоплите кожата хубаво и маската да проникне по-добре в корените на косата. Оставете да подейства за час, а след това измийте с хладка вода и шампоан.

Препоръчително е маската да се прави на всеки 2 седмици, а ако сте стриктни в спазването на всички правила, ще забележите промяната още след първата седмица.

8 храни, които помагат на косата да расте
ПО ЖЕНСКИ
Автор Евелин Попадийна

8 храни, които помагат на косата да расте

Автор Евелин Попадийна