Автор
Веселина Петрова

Няма да повярвате: Странните правила, които членовете на британското кралско семейство трябва да спазват

Както знаете, кралското семейство спазва строги правила на етикет. И въпреки честите напоследък нарушения, които правят по-младите членове, като цяло семейство Уиндзор остават верни на протокола.

Странно е, че 13 души не могат да седнат на една маса.

Приборите, подредени по определен начин, сигнализират на персонала, че могат да бъдат отсервирани.

Не можете да се храните по-дълго, отколкото монарха. Ако той приключи, чиниите се отсервират. Децата седят на отделна маса и да не се намесват в разговорите на възрастните.

Чашата чай трябва да се държи по определен начин.

View post on Instagram
 

Всички членове на кралското семейство са длъжни да влязат в помещението, спазвайки йерархията. Монархът винаги пристига пръв, следван от съпругата си, ако тя присъства на събитието. След това се появяват принц Уилям и херцогиня Кейт.

Странно е, но списъкът със сложни правила за жените е малко по-дълъг, отколкото за мъжете. И едно от тях се отнася до слизането по стълбите.

View post on Instagram
 

Дамите трябва да държат брадичката си успоредно на земята, с ръцете отстрани. Те трябва да останат стабилни, но да не гледат надолу към краката си, докато вървят. Ако има парапет, жената може леко да постави ръка върху него, но трябва да внимава да не изглежда така, че го прави за баланс.

И, разбира се, все още важи правилото, което изисква поклон или реверанс към тези, чиято позиция е по-висока.