Автор
Ева Григорова

Ваня Червенкова пътешества из Тибет, похвали се със забранени снимки

Ваня Червенкова доказа, че обича приключенията и предизвикателствата. Бизнесдамата обикаля Тибет вече цяла седмица.

Тя реши да сподели със своите последователи в Инстаграм цялото си пътешествие до автономната свещена земя. Странстването ѝ стартира с полети до Истанбул през Санкт Петербург и към Азия.

View post on Instagram
 

"Ще започна отначало, въпреки че ми е трудно с нета. Ползвам електронна сим карта и връзката е сложна. В рамките на половин месец ще ви запозная с древната тибетска култура, едновременно правя от вчера аклиматизация, денем радиални трекинг и качване по най-древните манастири на 4 религии тук. Не можех досега да споделя, че идвам тук, защото съм с виза за Китай, които изобщо не разрешават стъпването на европейци тук. Тибет се охранява много сериозно от китайското правителство, над страната не прелитат никакви самолети с изключение до столицата Лхаса. Важното е, че вече съм тук", това написа в едно от първите си сторита Червенкова.

View post on Instagram
 

Аклиматизацията в Тибет е много трудна, заради голямата надморска височина. За справка, летището в Лхаса е на цели 3622 метра. От последните ѝ сторита става ясно, че Ваня е посетила много манастири и свещени места, които са били забранени за снимки, но въпреки това тя си е направила за спомен. Бизнесдамата показа молитвата на монасите и свещеното езеро Ямдрок-тсо, което се намира на 8124 м надморска височина и откъдето започва реалното изкачване на Кайлас – планината, наричана "Пътят към небето", едно от най-енергийните места на света.

Дъщерята на Ваня Червенкова каза 'Да' на любимия си (Снимки)
ЗВЕЗДИ
Автор Ива Петрова

Дъщерята на Ваня Червенкова каза 'Да' на любимия си (Снимки)

Автор Ива Петрова