Автор
Веселина Петрова

Шоуто на разкоша и красивите жени се завръща: Victoria's Secret подновява уникалните си ревюта

След 5-годишна пауза уникалното модно шоу на марката Victoria's Secret ще се завърне на подиумa в стария си формат. Новината бе споделена от самия бранд в социалните си мрежи, а като причина за завръщането бе посочено желанието на клиентите.

"Модното шоу на Victoria's Secret ще се завърне с някои допълнения и с всичко, което обичате: блясък, крила, мода, музика. Оттук нататък ще става още по-емблематично", казват от марката бельо.

View post on Instagram
 

За последен път "ангелите" на Victoria's Secret вървяха по подиума през 2019 г., след което марката отнесе серия от удари по репутацията. Стана ясно, че собственикът Лес Уекснър, е близък приятел с обвинения в педофилия Джефри Епстийн. Оказа се, че Епстийн е използвал връзките си с Уекснър и е заблуждавал жени, че ще ги уреди с прослушване за Victoria's Secret.

Проблеми създаде и бившият маркетинг директор на марката Ед Разек. В интервю за Vogue той заяви, че няма да допусне транссексуални и плюс сайз модели до модния подиум. Заради политически некоректното си мнение, той беше уволнен от компанията. След това, през 2020 г., Victoria's Secret обяви, че изцяло ще се ребрандира, включвайки по-широк набор от модели в портфолиото си.

View post on Instagram
 

Плюз сайз моделите Палома Елсесер и Джил Кортлев, както и транссексуалната Валентина Сампайо, бяха добавени в списъка на новите "ангели". В същото време компанията за бельо стартира и редица съпровождащи проекти в подкрепа на феминизма и позитивното отношение към тялото.

И докато Victoria's Secret се готви да се завърне, мнозина се чудят дали си струва... Последният документален филм, в който се включиха някои от най-разпознаваемите имена в модата, бе посрещнат с убийствено нисък интерес, пише Webcafe.