Автор
Веселина Петрова

До седмо коляно: Как предците ви влияят на вашия живот

Зигмунд Фройд посвещава много време в терапии на несъзнаваното. Австрийският психолог твърди, че несъзнаваното не принадлежи на един човек, а е енергийно-информационно пространство, в което е заредена цялата история на хората, живели преди него. Т.е. на всичките ви роднини.

Последните проучвания на психогенеолозите потвърждават влиянието на преживяванията, които са „заседнали“ в семейството. Така че, ако вашите предци не са успели да преживеят чувства през своя живот, свързани с някакво тъжно събитие, то е „записано“ в съзнанието на следващите поколения на генно ниво.

Седмото поколение. Това е най-дълбокият спомен в семейството – 64 души. Сценариите са толкова „запечатани” в нашата психика, че разбиването на всякакви негативни програми е най-трудно. Ако сценариите са положителни, тогава това може да се възприемат като щастлива случайност, подарък от съдбата, защото предците са формирали правилните, успешни решения на определени проблеми. Наследството ни от седмото поколение, ако е негативно, може да се прояви под формата на горчивина, безпокойство или страх. И в изключителни случаи - панически атаки.

Шесто поколение. 32 човека, чиито мисли и чувства са формирали нашите принципи, устои и морал. Ако сред предците ви от това поколение е имало духовни водачи, хора с магични способности, езотерици, очаквайте да имате афинитет към тези области. Ако сред представителите на това поколение е имало видни обществени деятели, не се изненадвайте на желанието си да бъдете популярни.

Пето поколение. 16 души, чиито действия и постъпки генетично залагат аспекта на волята, амбицията и желанието да постигнат целите си. Понякога това се проявява по негативен начин при жените. Ако пра-пра-баба е била силна и властна жена и се е укорявала за това, тогава пра-правнучката ще „бие“ и несъзнателно ще се стреми да доказва нещо на всички. Тази ситуация е доста неприятна в личен план - очаквайте проблем във връзките.

Четвърто поколение. Прабабите и дядовците ни са 8 души. Те най-често създават сериозни негативни любовни сценарии. Ако един от тези предци е бил самотен, тогава вие също може несъзнателно да търсите нещо подобно, страхувайки се от връзка. Ако имате късмета да имате щастлив брак, благодарете на своите прадядовци за това. Ако предците ви са живели в изобилие, тогава техните правнуци наследяват способността да печелят пари.

Трето поколение. Нашите любими баби и дядовци - 4 човека. Хора, които умеят да дават любов на внуците си без условия и очаквания. Именно с това поколение, освен с нашите родители, ние имаме жив контакт, който силно влияе на живота ни. Дори спомените за времето, прекарано с баба и дядо, са подхранвани от топлина и позитивност. Факт - талантите и способностите се предават през поколение.

Второ поколение. Родителите ни са двама души. Чрез тях получаваме директен контакт с всички поколения на генеричната система, съхранявана в нашето несъзнавано. Те са тези, които формират способността ни да изграждаме хармонични взаимоотношения с всички хора около нас и да намираме своето място в света. Най-близо до съзнателната част на психиката са детско-родителските сценарии, справянето с които променя нашето светоусещане и качество на живот.

Първо поколение. Това сме ние самите, нашето „Аз“. Когато говорим за генеричната система, забравяме, че „тук и сега” е нейната най-важна част. Ние използваме това, което сме наследили, но имаме възможност да променим много. И всичко, което правим днес, какви решения вземаме, остава завинаги в нашето семейство и се предава напред.

Всъщност най-важното от всичко е да запомните едно - вие можете да променяте съдбата.