Автор
Ева Григорова

Добри новини: Забелязаха принцеса Кейт на пазар

Принцеса Кейт е била забелязана със семейството си да изпълнява задачи на фона на лечението ѝ от рак. Въпреки че подробностите за последното ѝ излизане остават неясни, PEOPLE съобщи, че 42-годишната кралска особа е била видяна навън.

Междувременно принцесата на Уелс е била подложена на химиотерапия за нейната неразкрита форма на рак, която тя обяви през март. По това време Кейт се появи във видеоклип в социалните медии и сподели, че „става по-силна всеки ден“.

„Както казах на моите деца, аз съм добре и ставам по-силна всеки ден, като се фокусирам върху нещата, които ще ми помогнат да се излекувам в ума, тялото и духа си“, каза тя, преди да заключи, „Надяваме се, че ще разберете, че като семейство сега се нуждаем от малко време, пространство и уединение, докато завърша лечението си. Работата ми винаги ми е носила дълбоко чувство на радост и очаквам с нетърпение да се върна, когато мога. Но засега трябва да се съсредоточа върху пълното си възстановяване.”

Кейт споделя децата си, принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи, със съпруга принц Уилям.

По-рано тази година дворецът Кенсингтън разкри, че Кейт е претърпяла планирана коремна операция. Кралските фенове обаче започнаха с онлайн спекулации защо тя не е била виждана публично от месеци.

По-рано този месец 41-годишният Уилям беше попитан за състоянието на Кейт, според видео, споделено от Sky News. „Мога ли да попитам как е принцеса Кейт?“ Болничният администратор Трейси Смит бе чута да пита принца на Уелс в клипа, на което той отговори: „Тя се справя добре, благодаря ви“.

Докато Кейт отделя време, за да се възстанови, множество новинарски сайтове започнаха спекулации относно това кога се очаква тя да се върне в общественото пространство. Миналата седмица Daily Mail съобщи, че се очаква Кейт да възобнови обществените си задължения през есента на 2024 г.