Автор
Ева Григорова

Не портрет, а истинска подигравка: Нов фото скандал застигна Кейт Мидълтън

Кейт, принцесата на Уелс, е обект на още една противоречива снимка. Този път става въпрос за портрет на корица на броя на списание Tatler от юли 2024 г.

Фотосът предизвика вълна от реакции от страна на феновете на бъдещата кралица, като един от тях написа в своя профил в X: „Изобщо не прилича на Катрин. Ако не носеше тази рокля, нямаше да имам представа коя е трябвало да бъде."

Портретът на Мидълтън е създаден като признание за нейната „сила и смелост“. Творбата, създадена от британско-замбийската художничка Хана Узор, черпи вдъхновение от видеопосланието на Кейт към нацията от 22 март след нейната диагноза рак. Снимката изобразява принцесата по време на първия държавен банкет на краля през 2022 г., проведен по време на посещението на президента на Южна Африка.

Разделът за коментари под публикацията бързо се напълни с множество негативни коментари. „Ако това е портрет на Катрин, не трябваше ли поне да изглежда като нея?“ коментира почитател на бъдещата кралица на Англия. Друг сподели: „Шегуваш ли се?“ докато друг коментира: „О, по дяволите, знам, че изкуството е субективно, но не прилича на принцесата на Уелс.“

На въпрос от списание Tatler дали битката с рака на бъдещата кралица е фактор за начина, по който Узор я е изобразила, художничката отговори: „Без съмнение. Всичките ми портрети са съставени от пластове на личността, изградени от всичко, което мога да намеря за тях.“ Тя добави, че видеото на Кейт изобразява "момент на справяне с нещо трудно, говорене от сърце, смелост да се справиш с него директно". Тя продължи: „Тя наистина се издигна до ролята си – тя е родена за това. Тя се държи с такова достойнство, елегантност и грация.“

Припомняме, че преди няколко месеца Кейт Мидълтън бе в центъра на друг фото скандал. За да отбележи Деня на майката в Обединеното кралство, тя публикува снимка, която бе обявена за „очевидно силно редактирана“, като дори се наложи принцесата на Уелс да публикува публично извинение.