Автор
Антония Михайлова

Докато се лекува след страшната диагноза: Кейт Мидълтън продължава да работи за ценна кауза

Нов доклад за работните ангажименти на Кейт Мидълтън по време на лечението ѝ от рак нарече принцесата "движещата сила". В доклада кралската фондация на принцесата на Уелс - "Бизнес работна група за ранно детство" (The Royal Foundation Business Taskforce for Early Childhood), се обръща към предприятията с призив да въведат по-благоприятни за семейството работни практики.

В текста се подчертава, че инвестирането в ранното детство може да генерира повече от 45,5 млрд. лири стерлинги за националната икономика всяка година, включително 12,2 млрд. лири от подпомагане на подобряването на социалните и емоционалните умения на хората в най-ранна възраст, спестяване на 16,1 млрд. лири от публични средства за коригираща помощ за тези, които имат неблагоприятни преживявания в детството и 17,2 млрд. лири от подпомагане на работещите родители, особено с по-достъпни грижи за децата.

Докладът е резултат от шестмесечно проучване на това как бизнесът може да даде по-добър приоритет на децата в най-важния етап от живота им между раждането и петгодишна възраст.

Членовете на работната група - Aviva, The Co-operative Group, Deloitte, Iceland Foods, IKEA, The LEGO Group, NatWest и Unilever UK - определиха основните възможности за фирмите да помогнат на своите служители, независимо дали става въпрос за малко кафене в Улвърхемптън, или за голяма международна корпорация.

Майката на три деца стартира фондацията "Бизнес работна група за ранно детство" през март миналата година.

Принцесата на Уелс като домакин на учредителната среща на работната група за нов бизнес за ранно детство, 21 март, 2023 г.
Принцесата на Уелс като домакин на учредителната среща на работната група за нов бизнес за ранно детство, 21 март, 2023 г.

"Тя е развълнувана от това. Действията са толкова важни за нея, така че това, че осем от най-важните предприятия във Великобритания ще се явят, за да представят случая на своите колеги бизнес лидери, е вълнуващо за нея. Това е приоритет занапред", заяви източник, близък до принцесата.

Кристиан Гай, изпълнителен директор на Центъра за ранно детство, добави: "Това е още един решаващ момент за работата на Нейно Височество в ранното детство... нейното въздействие и работата на нейния Център за ранно детство. Знам, че след като информирах принцесата за това, тя е изключително благодарна на членовете на работната група, които постигнаха такъв фантастичен напредък в тази работа през изминалата година."

Говорителят на Мидълтън сподели: "Работата по проектите на принца и принцесата е "винаги в ход"... ранното детство е огромен приоритет за принцесата и затова тя е била напълно информирана през цялото време на развитие на работата на работната група."

"Принцесата на Уелс беше движещата сила зад работната група за бизнеса. Тя е била информирана от самото начало на работата на работната група и е прочела доклада и е била информирана за него“, добави високопоставен кралски помощник.

Кейт Мидълтън и принц Уилям плащат сами за ремонт на дома си
ПО ЖЕНСКИ
Автор Веселина Петрова

Кейт Мидълтън и принц Уилям плащат сами за ремонт на дома си

Автор Веселина Петрова

В реч в централата на Natwest тя каза, че е време да се мисли "радикално", за да се създаде работна сила, която е "устойчива, гъвкава и способна да преодолее различията помежду ни". "Здравословното развитие на нашите деца зависи от здравите възрастни", добави още тя.

Предложенията, обявени в доклада, включват промяна на бизнес културата, за да се даде приоритет на ранното детство, да се помогне на семействата да получат достъп до основна подкрепа, да се предложи на родителите по-голяма подкрепа и гъвкавост на работното място, да се засилят социалните и емоционални умения и да се подкрепят инициативи, които увеличават времето на родителите с децата им.