Автор
Антония Михайлова

Приказката приключи: Кралица Летисия и крал Фелипе са разделени

Кралица Летисия и крал Фелипе VI живеят отделно и се срещат само по повод официални събития, каза журналистът Хайме Пеняфиел, който миналата година публикува сензационната книга "Летисия и аз".

В нея той пише за романтичната връзка на кралицата с бизнесмена Хайме дел Бурго.

Пеняфиел, който беше уволнен от El Mundo - втория по големина печатен вестник в Испания, след излизането на "Летисия и аз", обяви, че ще издаде нова книга, наречена Los Silencios de Letizia – "Мълчанието на Летисия". Обърнато е внимание на връзката между Филип и съпругата му, но за да се предизвика интерес към книгата, в нея са допуснати малки "изтичания" на информация, в които се посочва, че Летисия е напуснала лятната резиденция на испанското кралско семейство в Майорка по време на "семейна криза" заради среща с друг мъж.

Испанските медии също така съобщават, че книгата ще разкрие за "първи път" самоличността на мъжа, с когото се твърди, че е била по време на полета Мадрид-Ню Йорк през 2012 г., когато, както се твърди, Летисия е пътувала "инкогнито", за да не бъде разпозната, но е била забелязана от известен художник.

В книгата се казва още, че кралят и кралицата на Испания вече не споделят едно легло и дори не живеят заедно."Поддържат фасадата, че са заедно. Фелипе е добър човек. Опитва се да изглежда смел, а Летисия му причини много злини."В труда си журналистът също така предсказва на Фелипе и Летисия съдбата на крал Хуан Карлос и кралица София.

Думите на Хайме Пеняфиел за кралица Летисия и Фелипе бяха цитирани, след като той последователно обвиняваше голяма част от испанските медии, че описват идиличен съюз между двойката, който е далеч от реалността:

"Не мисля, че ще има развод, но може да има споразумение като това, което сключиха Хуан Карлос I и София, в което всеки води своя живот."

Авторът на книгата е "много горд" от работата си и я описва като "много сложна и рефлексивна работа".

Замесиха кралица Летисия в тайна любовна афера
ЗВЕЗДИ
Автор Антония Михайлова

Замесиха кралица Летисия в тайна любовна афера

Автор Антония Михайлова

Новината за втората книга идва само три седмици след като Хайме дел Бурго (предполагаемият любовник на Летисия и бивш съпруг на сестра ѝ) разкри "книгата за разказване на всички", която той обеща да публикува след сензационните си твърдения за афера с Летисия, сега ще бъде Телевизионен филм и документален филм. Работата по него ще започне това лято, а филмът ще излезе през следващата година.

Припомняме, че твърдението на бившия зет на кралица Летисия, че е имал афера с Нейно величество, преди да се ожени за сестра ѝ - Телма Ортис Рокасолано, идва от книгата на Хайме Пеньофиел "Летисия и аз", която ще излезе през февруари 2024 г. В нея Дел Бурго обяснява, че имал афера с Летисия след сватбата с крал Фелипе VI през 2004 г.