Автор
Ева Григорова

И на най-добрите се случва: Кралица Летисия направи моден гаф на дипломатически прием

Кралица Летисия и испанският крал Фелипе бяха домакини на дипломатически прием в сряда, където кралските особи се срещнаха с дипломати от цял свят, но един момент от високопоставеното събитие не се случи по план. По време на подобни приеми кралят и кралицата стоят един до друг и се ръкуват с всеки посланик, когато той мине покрай тях. Когато церемонията в сряда приключи, Летисия претърпя малък гаф, като Фелипе дори се намеси. Вижте момента по-долу и как кралските особи реагираха.

За събитието испанската кралска особа изглеждаше невероятно бляскава в дълга до земята тъмносиня рокля, която покриваше обувките ѝ. Що се отнася до аксесоарите, Летисия избра зашеметяваща диамантена гривна, заедно с чифт сапфирени обеци и великолепна огърлица, подарена ѝ преди 20 години от родителите на крал Фелипе, крал Хуан Карлос и кралица София. Въпреки че се провеждат ежегодно, дипломатическите срещи в Испания често са съпроводени от противоречиви моменти. По време на миналогодишното събитие Летисия очевидно беше пренебрегната от иранския посланик, когато той не се ръкува с нея.

По-късно се оказа, че според иранските обичаи мъжът не трябва да се ръкува с жена, освен ако тя първа не протегне ръката си. Въпреки това, той все пак може да избере да откаже да се ръкува с нея.

Изминалата седмица беше натоварена за Летисия, която беше в Мадрид в понеделник, за да присъства на Националните награди за хора с увреждания. При пристигането си Летисия беше приета от президента на Съвета за управление на националното наследство Ана де ла Куева.

51-годишната кралица изглеждаше сияеща в бледосиня рокля от Adolfo Dominguez с маншети на ръкавите и стегната талия. Дрехата до коленете беше стилизирана с чифт кожени обувки от Magrit с котешки ток.