Автор
Антония Михайлова

Замесиха кралица Летисия в тайна любовна афера

Скандални разкрития около кралското испанско семейство разтърсиха световните медии.

Бившият зет на кралица Летисия - Джейми Дел Бурго, твърди, че е имал връзка с кралската особа, преди да се ожени за сестра ѝ Телма Ортис Рокасолано, съобщава "Дейли мейл". В книгата на Хайме Пеняфиел "Летисия и аз", чието излизане на пазара предстои през февруари 2024 г., 53-годишният бизнесмен твърди, че двамата с Летисия са имали романтична връзка след сватбата ѝ с крал Фелипе през 2004 г., допълва изданието, позовавайки се на информацията от книгата.

Кралица Летисия
Кралица Летисия

Дел Бурго, който беше женен за Телма от 2014 до 2016 г., споделя пред автора, че се е запознал с Летисия през 2000 г. и е започнал връзка с нея години преди тя да срещне крал Фелипе. Предприемачът твърди, че е планирал да предложи брак на Летисия през 2002 г., когато тя му признава, че излиза с неназован "дипломат". 

Дел Бурго разказва още, че Летисия го е срещнала в ресторант вечерта преди сватбата си и го е помолила "никога да не я напуска". "Тя ме хвана за ръката и ме попита защо никога не ѝ предложих да се омъжи за мен", спомня си той. "В онзи момент не можех нищо да ѝ отговоря. Подкрепях я за решението ѝ, доколкото можах." 

Кралица Летисия и крал Фелипе
Кралица Летисия и крал Фелипе

Бизнесменът дори твърди, че двойката е запазила романтичната си връзка след церемонията, посочвайки като доказателства запазени снимки, видеоклипове, мобилни телефони и текстови съобщения. Дел Бурго допълва, че Летисия е прекратила предполагаемата им връзка през 2011 г., когато тя му се обадила и обявила, че двамата не могат "да продължат да се виждат". 

Дел Бурго сподели също така в социалната мрежа X, известна по-рано като Twitter, и селфи, което 51-годишната кралица си е направила в огледалото в банята по време на една от бременностите си. На кадъра може да се види кралската особа, заметната с черна пашмина, за която Хайме твърди, че е му е принадлежала.

След като публикува това изображение, Дел Бурго по-късно изтри акаунта си. Снимка: Хайме Дел Бурго/X
След като публикува това изображение, Дел Бурго по-късно изтри акаунта си. Снимка: Хайме Дел Бурго/X

Мъжът цитира пред автора и съобщение, което, по думите му, е изпратено именно от испанската кралица.. "Любов. Нося твоята пашмина", била написала тя според Дел Бурго. "Сякаш те чувствам до себе си. Грижи се за мен."

След като множество потребители на социалните мрежи поставиха под съмнение истиността на изображението, бизнесменът изтри своя X акаунт. Испанското кралско семейство отказа да коментира твърденията на Дел Бурго. 

Допада ли ви: Противоречивата тиара на кралица Летисия?
МОДА
Автор Ева Григорова

Допада ли ви: Противоречивата тиара на кралица Летисия?

Автор Ева Григорова

Припомняме, че Летисия е била омъжена за Алонсо Гереро Перес в периода от 1998 до 1999 г., след десетгодишна връзка. Тя е телевизионен репортер, когато среща Фелипе, но се оттегля от професията си след обявяването на годежа ѝ с бъдещия тогава крал. 

Двамата имат две дъщери - Леонор, 18 г., и София, 16 г. Що се отнася до сестрата на Летисия и бивша съпруга на Дел Бурго - Телма, към този момент тя е омъжена за ирландския юрист Гавин Бонар. През октомври 2021 г двойката посрещна първото си дете. Дел Бурго от своя страна е женен за шведската адвокатка Лусия Диас Лильестрьом.