Автор
Пепа Попова - Пепита

Вечната класика на зимния гардероб: Кадифената рокля, или как да сте стилни с минимални усилия

Кадифената рокля продължава да изскача от гардероба ни всяка зима, сезон след сезон и никога не ни омръзва. Защо?

Голяма част от заслугата със сигурност се дължи на елегантността и дебелината, които тъкан като кадифето успява да предаде (дори на дрехи с базови кройки).

Във всички онези дни, когато бързате или нямате желанието да се ангажирате с избора на специална визия, можете да разчитате на кадифената рокля: за нея категорично важи правилото „минимални усилия с максимална ефективност“. 

И тази зима много дизайнери представиха своето виждане на тема "кадифена рокля" на модния подиум, предефинирайки концепцията за „класика“ и оформяйки я, за да я направят отново актуална и готина.

Има много вариации и те не се отнасят само до кройката или дължината на подгъва, а и до всички онези предложения в модерните за сезона цветове, допълнени с вложки и дантела.

Когато искате да сте безупречни, но се затруднявате коя рокля да облечете - винаги ще има кадифена рокля, която да разреши ситуацията на мига: тя не трябва да се вади само за партита в края на годината или за обяд при свекървата на Коледа. Стрийт стайл модата и „фешънистите“ отдавна са разбрали стойността ѝ, превръщайки я в дреха, която да се използва всеки ден и за всяка ситуация.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram