Автор
Ева Григорова

Ситуацията звучи притеснително: Кейт Мидълтън търси лечение на рака си извън Обединеното кралство

Кризата със здравето на Катрин, принцесата на Уелс, предизвика неспирни спекулации и теории на конспирацията. Дворецът дори пусна видео, в което Кейт Мидълтън разкрива диагнозата си рак, като поиска уединение за себе си и семейството си. Въпреки това възникнаха опасения с новината, че Кейт може да остане далеч от общественото внимание до края на 2024 г., което доведе до подновяване на догадките относно сериозността на нейното състояние.

Популярно TikTok видео предполага, че Кейт може да търси лечение от рак извън Обединеното кралство, което потенциално хвърля сянка върху репутацията на кралското семейство. Аманда Мата, популярен създател на съдържание, фокусирано върху кралските особи в TikTok, изрази несъгласие с крайните спекулации около здравето на Кейт. Видеото на Мата придоби значителна популярност, с почти 35 000 харесвания само за три дни, което показва широко разпространено съгласие сред потребителите на TikTok.

Теорията на Мата повдига въпроси относно местоположението на лечението на рак на Кейт и последиците от него за здравеопазването в Обединеното кралство. Въпреки че не се задълбочава в подробности от уважение към личния живот на Кейт, Мата подчерта потенциалното отрицателно въздействие върху кралското семейство, ако теорията е вярна. „Моята теория е, че тя не получава това лечение за рак в Обединеното кралство“, каза Мата, намеквайки за потенциалните последици за здравната система на Обединеното кралство.

Идеята, че Кейт може да търси лечение в чужбина, породи опасения относно прозрачността и вярата на кралското семейство в Националната здравна служба на Обединеното кралство. „Кралското семейство трябва да покаже, че има вяра в здравната служба“, подчерта Мата, посочвайки потенциалните последици от ситуацията върху общественото възприятие.