Автор
Веселина Петрова

Британка забрави 7 часа от живота си след оргазъм, получен под душа

58-годишна британка не помни седем часа от живота си след като получила твърде силен оргазъм, пише Daily Star. Любопитната история се случва в банята на 61-годишния Мик Тъкър и Поли Фишър.

Един ден той се връща от фитнеса. И намира половинката си под душа.

"Правихме секс. Беше кратко, дори бързо – нищо необичайно", казва мъжът. Поли все пак е успяла да получи силен оргазъм.

"Не мога да си спомня друг път да е изпитвала подобно нещо", казва партньорът ѝ.

След горещите страсти в банята двамата сядат да пият кафе. Поли обаче споделя, че се чувства странно.

По думите на Мик, изглеждала като отнесена. После изведнъж започнала да плаче и да повтаря: "Страх ме е." Британецът помислил, че тя получава инсулт и извикал линейка. Пристигналите в дома им медици обаче не открили други признаци на инсулт, освен частична загуба на паметта...

Поли не си спомняла нищо.

По-късно състоянието ѝ се подобрило. Лекарите имали различни предположения, докато не разбрали какво е правила двойката малко преди странната амнезия да се прояви.

Според медиците, сексът е предизвикал преходна глобална амнезия - временно увреждане на паметта, което може да възникне поради някакъв вид напрегната дейност. Лекарите отбелязали, че това може да се случи отново, но вероятността е много малка, пише Блиц.

Поли твърди, че все още не си спомня седемте часа преди секса, въпреки че е минал месец от случилото се.Партньорът ѝ пък споделя, че в линейката е бил ужасно уплашен. "Сега всичко е наред. Вече не подценявам възможностите си", казва Тъкър.