Автор
Цвета Герчева

Истинската жена знае как да намира време за себе си: няколко трика за бързо пазаруване в разгара на лятото

"Лято е, дните са дълги и топли, а аз напоследък имам чувството, че ми трябват по 40 часа, за да успея да свърша всички женски задачи от сутринта до вечерта. Не, чакай  – нека са 45, за да имам време и малко да поспя.”

Така започва поредният разговор, който водя по телефона с любима приятелка, която къде на шега, къде на сериозно, докато бъбрим, ми се оплаква, че „няма шанс да се справи с всичко напоследък.” Слушам я с обич и разбиране, понеже бях точно в нейната ситуация и то буквално преди година. Да се научиш да не даваш непоискани съвети е голямо умение и още го тренирам, но пък когато усетя, че мога да помогна, се впускам като лисица към парче вкусно сирене –  с настървение! Докато се слушам отстрани как дърпам реч ала „клубът по дебати в колежа”, си мисля, че българските жени са истински герои, че са страхотни майки, супер работохолици и отлични домакини. Такива сме, не спорете. Но понякога не успяваме да свършим всичко наведнъж. Моята учителка по йога казваше често, когато ѝ се оплаквах преди, че нямам време за нейния клас: „Виж, ако нямаш даже и един час на ден за йога, трябва спешно да започнеш да ходиш на йога по 2 часа."

Но да помогнеш на една приятелка да подреди малко деня си е мисия, която винаги има смисъл. А защо да не го направиш за повече хора? Именно докато разсъждавах на тази тема в сутрешния трафик, се роди идеята да създадем специален блог в woman.bg, посветен на силните момичета, които успяват да се справят с всичко в ежедневието си и намират време за себе си. В този проект поканихме и нашите партньори от kolichka.bg, понеже лично се убедих, че ако можеш да си спестиш 1 час на ден от пазаруване, това може да промени графика ти напълно за цялата седмица. Аз пазарувам само през уикенда от някой пазар свежи листни зеленчуци и подправки, но всичко останало пристига вкъщи от куриерите на kolichka.bg.

Да си призная –  понякога поглеждам с нотка носталгия към някоя домакиня, която чака на спирката трамвая с два тежки плика с покупки в ръце. Казвам си „Лелеее, каква силна жена! Аз това не мога да го направя.”

В името на това да направим деня на повече жени по-хубав, по-организиран и да им подарим повече време за себе си (ама наистина за себе си  –  не в търсене на телешка кайма смес и дългозърнест ориз по рафтовете в магазина), решихме да подготвим с колегите ми от woman.bg поредица от материали, посветени на всички дами, които често чуват репликата: „Как успяваш да готвиш всеки ден, да работиш, да пазаруваш и да изглеждаш толкова добре?”. Ами, има начин. Оптимизираш разхода на време и шофиране между магазините и го разпределяш за по-приятни неща. Времето само за теб е най-ценното, не го забравяй! Любимият мъж, децата, приятелите искат само едно: да виждат радост в очите ти. А за нея си отговорна само и единствено ти. Даже и да звучи леко назидателно, нашият блог ще те направи по-свободна и по-спокойна жена, защото ще имаш повече свободни часове. В търсене на перфектната рецепта за бързо пазаруване и малко повече време от деня само за теб, ще ти покажем какви са възможностите и как да заредиш къщата оптимално бързо с всичко необходимо.

Ще ти споделя моя личен опит, а той не е никак лек. Ще те разведа из всички онлайн щандове за зарзават, напитки, препарати, сирена и вкусотии на kolichka.bg и ще ти покажа колко лесно може да бъде. И знаеш ли, имам тая смелост да препоръчам онлайн пазаруването, понеже само допреди година смятах това за нещо странно, не го правех и не вярвах в смисъла му. Обаче сега няма никакъв шанс да обикалям супермаркетите през ден, да паркирам, да товаря торби и т.н. И понеже всичко започна с един телефонен разговор с приятелка, който ме накара да се замисля колко много жени губят часове от живота си да пазаруват и да мъкнат покупки, реших да мотивирам тези от вас, които все още не са убедени, че има смисъл, с няколко полезни материала, в които ще ви разкажа колко бързо и ефективно е да напълниш хладилника с няколко клика. Ще развенчаем митовете, че онлайн е скъпо. Ще ви покажа как да хванете най-добрите промоции и ще ви обясня цялата философия на този бизнес – какво прави и как улеснява живота ви. И за какво точно плащате.

И не  –  моля ви  –  не ме карайте повече да вися на щанда за риба в “Метро” само за 300 гр. Обожавам техните суперсвежи продукти и мога да си поръчам всичко директно през kolichka.bg и да ми ги донесат до офиса или до вкъщи. Ако и вие искате да имате поне по 7 часа повече седмично, следете нашите материали и ще разберете колко полезно може да бъде онлайн пазаруването. И не забравяйте: ако се окаже че нямате даже и един час на ден само за себе си, спешно трябва да започнете да намирате поне по 2 часа!

(в материала има продуктово позициониране)