Автор
Евелин Попадийна

Змийско растение в спалнята: Защо е задължително да го имаме

Змийското растение не е популярно само заради уникалния си и пъстър външен вид. То се смята за едно от най-полезните стайни растения поради различни причини и дори има допълнителни предимства, когато е поставено в пространство за почивка като спалнята.

Това растение е като малка инсталация за производство на кислород. Всички растения произвеждат кислород, да, но според изследване на НАСА за чистия въздух, то се счита за едно от най-добрите за производство на кислород и пречистване на въздуха.

Повечето растения произвеждат кислород само с помощта на дневна светлина чрез процеса на фотосинтеза. От друга страна, през нощта те поемат кислород и отделят въглероден диоксид, този процес наричаме дишане. Въпреки това, змийското растение е едно от малкото, които произвеждат кислород и през нощта, което го прави идеално за поставяне в спалнята за по-добър сън.

Друго предимство на това растение е, че работи двойно по-бързо, като премахва вредни токсини и газове като бензол, формалдехид, ксилол и миризма от нашата вътрешна среда. Тези замърсители на въздуха могат да бъдат намерени в обикновени домакински предмети като килими, лак за мебели и почистващи препарати.

Благодарение на това, че премахва вредните замърсители и летливите химикали във въздуха, помага и в борбата с алергиите.

И не на последно място – много е лесно да се грижите за него! Може да оцелее и да процъфтява при почти всякакво осветление – от ярка директна слънчева светлина до почти никаква естествена светлина. Освен това не изисква много вода.

Решите ли да си вземете такова цвете, бъдете сигурни, че помещението, в което го сложите ще е по-чисто и красиво.

Като с магическа пръчка: Тези растения ще привлекат парите в дома ви
ДОМАШНИ ТАЙНИ
Автор Евелин Попадийна

Като с магическа пръчка: Тези растения ще привлекат парите в дома ви

Автор Евелин Попадийна