Животът ни е изпълнен с какви ли не парадокси и често те се превръщат в непоклатима истина за онези, които бързат да преминат през него. Не осъзнават, че не е толкова важно колко дълъг е пътят, който си извървял. Важно е какво си успял да видиш, на какво си успял да се насладиш. Същото е и с хората. Може дълго време да сме прекарали с някого, но това не означава, че сме го опознали докрай.

Самотата не припознава всекиго за свой приятел. За да се чувстваш добре в компанията ѝ, е нужен характер. Тя е двигател за таланта, чрез който не просто изразяваш себе си, но и караш другите да мечтаят и да се вдъхновяват от онова, което си сътворил.

Без съзиданието самотата е обикновена скука – убива бавно и мъчително.

Докато се преструваме на щастливи, изричаме куп лъжи, изгубваме се в оправдания, които постепенно възприемаме като истина. Съществувайки в лъжа, губим представа за смисъла и просто преставаме да го търсим. Любопитството не е само движеща сила, чрез него опознаваме нюансите на всичко, от което сме зависими, за да разберем кое за нас е красиво и кое не, за да се научим да разграничаваме добротата от лошотията, за да привличаме към себе си хора, които с присъствието си могат да ни накарат да изпитаме радост.

Да си компания на себе си не е непременно занимание самотно, но със сигурност е преимущество за малцина.

Няма момент, който да не е от особена важност. Искаме всичко сега и веднага, но ако не сме сигурни, че постигнатото носи усмивка, то се превръща в част от умората на самия живот.

Бързите целувки не обещават любов, а обещанията невинаги се оказват изпълними. За всяко нещо е важен точният момент и ние трябва зорко да следим за него. Вторият шанс винаги съществува, но някои неща са въпрос на късмет, а той трудно се повтаря в ситуация, наподобяваща предишната. Осъзнаем ли това, ще се очароваме от места, които ще помним дълго, ще срещнем незабравими приятелства и ще повярваме, че вечността съществува, щом ни го обещава самата любов.

Нека се радваме на малките неща. Да ги ценим е израз на благодарност. Способният да благодари привлича щастието към себе си. Миналото е зад гърба ни, бъдещето е приключение. Прекалено много мислим за времето, което предстои, а не го живеем.

Затова – живейте живота!