Автор
Ива Петрова

След появата на Кейт: Хората се чудят как успява да поддържа красивата си коса

Тази събота принцесата на Уелс и съпруга на британския престолонаследник принц Уилям - Кейт Мидълтън, застана пред камерите за първата си публична поява за последните шест месеца.

И за никого не е изненада, че външният ѝ вид беше подробно анализиран от медиите и коментаторите в социалните мрежи като X.

Факт е, че Кейт изглежда отслабнала, но забележително здрава за човек, който се бори с толкова сериозна диагноза.

Преди три месеца Кейт разкри, че е диагностицирана с рак и в момента се подлага на превантивна химиотерапия. Макар че засега не се разкриват подробности за вида на рака, химиотерапията, на която се подлага, е свързана с редица предизвикателни странични ефекти.

"Имам добър напредък, но както всеки, който преминава през химиотерапия, знае, има добри и лоши дни", пише Кейт в Инстаграм на 14 юни. "В тези лоши дни се чувстваш слаб, уморен и трябва да се отдадеш на почивката на тялото си. Но в добрите дни, когато се чувстваш по-силен, искаш да се възползваш максимално от това, че се чувстваш добре."

И допълва: "Лечението ми продължава и ще продължи още няколко месеца. В дните, в които се чувствам достатъчно добре, за мен е удоволствие да се занимавам с училищния живот, да отделям лично време за нещата, които ме зареждат с енергия и позитивизъм, както и да започна да върша малко работа от вкъщи."

View post on Instagram
 

Едно от нещата, върху които хората се фокусираха, освен фигурата и тоалета на Кейт, беше прическата ѝ. Косата на принцесата винаги е изглеждала гъста и здрава, но един от най-често срещаните странични ефекти при химиотерапия е интензивният косопад.

Независимо от това, нейната изглеждаше също толкова добре, колкото винаги. Принцесата я носеше вдигната на сложен и елегантен кок.

View post on Instagram
 

Непроменената красота на косата ѝ предизвика учудването на коментатори в Х.

"Тя не изглежда по-различно от това, което изглеждаше преди 6 месеца! Всъщност тя изглежда твърде здрава за болен човек, който си е взел 6 месеца почивка ", написа в социалните мрежи @AmbikQueen.

Страничните ефекти на химиотерапията включват умора, стомашно-чревни ефекти, гадене и др. Химиотерапията може да причини най-вече косопад. Обикновено той започва около три-четири седмици след химиотерапията и продължава по време на цялото лечение, пише Блиц.

Хората обикновено забелязват загубата на коса, след като около половината е опадала.

Полезните съвети за хората, които като Кейт са подложени на химиотерапия, включват фокусиране върху пет ключови области, за да се справят по-добре с лечението. Става въпрос за добро психично здраве, поддържане на чувство за личен живот, здравословна диета и физически упражнения и разчитане на помощ от страна на болногледач.