Автор
Веселина Петрова

Знаете ли какво означава, ако гълъб кацне на терасата ви

Гълъбите, освен че са символ на мир и надежда, са също така и обект на различни поверия. Знаете ли например какво означава, ако гълъб кацне на вашата тераса? Ето го и отговора...

Ако видите гълъб върху перваза на прозореца, не се плашете. Според суеверните хора, такава поява на птица може да предвещава лоши известия. Но по-добре е да наблюдавате поведението на гълъба. Ако е спокоен, неговото посещение не вещае нищо лошо. Не го прогонвайте, а го нахранете.

Поверието гласи още, че щом храним гълъби, произнасяме мълчалива молитва за починали роднини. Когато птицата кълве зърната или хляба, тя прави поклони за починалите, което ни пречиства от грехове.

В случай, че гълъб влети през прозореца с клонка в човката си, очаквайте добри новини. Това символизира скорошно събитие, което ще промени живота ви към по-добро.

Ако гълъб кацне на балкона ви, постои малко и отлети, очаквайте важни новини. Легендата гласи, че душите на починали близки във вид на гълъби идват при роднините си, за да ги уведомят за предстоящи промени в живота.

Ако върху прозореца ви кацне гълъб и после забележите перо, останало след него на перваза, не го изхвърляйте. Гълъбът е Божията птица и неслучайно решава да ви остави подобен "подарък“. Скрийте перцето над входната врата, то ще пази вашия дом от всякакви злини, пише Аctualno.