Автор
Ева Григорова

Мъдростта на Джейн Фонда: Актрисата предупредила Джей Ло за Бен Афлек много отдавна

Оказва се, че Джейн Фонда е изразила загрижеността си за връзката на Дженифър Лопес с Бен Афлек, още преди да се появят слухове за тяхната раздяла.

86-годишната актриса, която има добра връзка с Дженифър от времето на снимките на романтичната комедия "Свекървище" от 2005 г., е имала някои искрени съвети за приятелката си.

"Чувствам се ангажирана с теб и Бен и наистина, наистина искам това да проработи", казва Джейн на 54-годишната Дженифър по време на телефонен разговор, включен във филмовия проект на Дженифър.

"Обаче, притеснението ми е, че изглежда твърде много сякаш се опитвате да докажете нещо, вместо просто да го живеете. На всяка втора снимка вие двамата се целувате, прегръщате се."

Според Daily Mail, загрижеността на Джейн излязла наяве, когато Дженифър я поканила да участва в музикалния ѝ документален филм The Greatest Love Story Never Told.

90-минутният филм, излязъл през февруари, е част от трилогия, посветена на раздялата и събирането на Дженифър с 51-годишния Бен.

Трилогията включва и създаването на This is Me Now, частично фантастичен, частично биографичен филм към последния ѝ албум. Дженифър беше толкова отдадена на проекта, че инвестира 20 милиона долара от собствените си пари, след като студия и стрийминг платформи го отхвърлиха.

Въпреки резервите си, Джейн в крайна сметка се съгласи да изиграе малка роля като член на Зодиакалния съвет, който е свидетел на романтичните несполуки на Дженифър.

Първоначалното нежелание на Джейн обаче всъщност отразяваше мнение, споделяно и от самия Бен. Той често е изразявал неудобство от публичното внимание и резкия контраст между неговата природа и по-публичната персона на Дженифър. Различното им отношение към социалните медии е било повод за разногласия, като Бен предпочита да пази личния си живот от светлината на прожекторите.

Двойката, която се ожени в Лас Вегас през юли 2022 г., а по-късно проведе пищна няколкодневна сватба в имението на Бен в Джорджия, е в центъра на слухове за развод. Съобщава се, че Бен се е изнесъл от техния дом за 60 милиона долара в Лос Анджелис, който сега отново е на пазара за продажба.

Дженифър пък се отказа от предстоящото си турне, позовавайки се на желание да прекарва повече време с "любими хора и семейство". На Деня на бащата Дженифър публикува мил поздрав за Бен в Инстаграм, наричайки го "Нашият герой".

Въпреки това остава неясно дали са прекарали деня заедно. Междувременно бившата съпруга на Бен, Дженифър Гарнър, с която той има три деца, бе видяна да го посещава в дома му в Брентууд.

Публичните прояви на обич на двойката забележимо са намалели, като Бен често изглежда напрегнат и нещастен на скорошни техни снимки.

Тази промяна не е останала незабелязана от феновете на двойката. Дори Джейн Фонда призна, че се е притеснила, когато кадри от наградите "Грами" през март 2023 г. показаха как Дженифър сякаш порицава Бен за това, че изглежда унил и отегчен.

Джейн призна: "Наистина се уплаших, знаете ли, с всички тези глупости за наградите "Грами" и той изглежда нещастен, и си казвам: "О, Боже мой, какво става?" Дженифър се засмя на притеснението, казвайки: "Нищо! Той каза: "Превърнах се в символ на измъчения мъж."

Въпреки тези предизвикателства, Дженифър остава оптимистична за общото им бъдеще. "Ние сме просто двама души с различни подходи, които се опитват да се научат да правят компромиси", каза тя.

Бен, от своя страна, се е опитвал да подкрепя Дженифър в нейните публични начинания, дори участвайки в последния ѝ документален филм. Въпреки това, той ясно е заявил, че се бори с интензивното обществено внимание.

Размишлявайки върху много различния подход на съпругата си към публичността, Бен сравни "пристрастяването" на Дженифър към социалните медии със собствените си борба с алкохола.

"Джен се е чувствала емоционално пренебрегната като дете", каза той. "Научаваме все повече, че не е нужно да бъдеш заключен в мазе с години, за да останат рани върху теб."

Той продължи: "Трудно е да гледаш някого, чийто професионален живот е изключително успешен и който в Инстаграм изглежда сякаш живее най-щастливия живот на света. Нещото, което откриваш, е, че както с алкохола, няма достатъчно алкохол във всички магазини за алкохол по света, за да запълни тази празнина."

"В случая на Дженифър, не мисля, че има достатъчно последователи или филми, или записи, които да успокоят онази част от нея, която все още чувства копнеж и болка. Това е работата, която трябва да свършиш сам."