Автор
Кристина Кирова

Болка, сълзи и никакъв шанс да контролира тялото си: Селин Дион, каквато не сме я виждали никога (Видео)

Плашещо, шокиращо, просто невъзможно. Селин Дион прояви смелостта да покаже пред света с какво ужасяващо състояние се е сблъскала. Припомняме ви, че неотдавна певицата отмени всичките си концерти, заради болестта си - Синдром на скования човек, която я прикова за месеци наред, но тя доказа колко е силна и днес не само може да се каже, че е преодоляла тежките моменти, но излиза и на сцената. С две думи - преодоляла е себе си и ужасяващото състояние, до което я е довела съдбата с тази болест.

В момента Селин проявява смелостта да покаже през какво преминава човек с този синдром, като в интернет излизат откъси от документалния филм с нейно участие. А някои от кадрите са наистина плашещи.

В едно от видеата в мрежата виждаме Селин Дион свита, безпомощна, със зачервено лице, ужасяващ страх, изписан на лицето ѝ и викове от агония. В тотална невъзможност да контролира тялото си от болка. Откъсът е от 10-минутен припадък, по време на който медици се опитват да облекчат болките ѝ със спрей, който се използва в такива кризи.

Синдромът на скования човек е рядко автоимунно неврологично заболяване, което предизвиква сковаване и неконтролируеми спазми по цялото тяло. Тя бе диагностицирана с него през 2022 г. А документалният филм "Аз съм: Селин Дион" разкрива биктата на певицата със заболяването и съкрушителната страна на всекидневието ѝ.

View post on Instagram
 

Във видеото звездата успява да се съвземе от припадъка, след което споделя колко много се срамува от ситуации като тази, които тя не може да контролира по никакъв начин. Но въпреки всичко Селин не се предава и е категорична, че все още има какво да даде на публиката и иска да се върне на сцената повече от всичко:

"Все още се виждам да танцувам и пея на сцената. Винаги намирам втори и дори трети план. Това съм аз. Ако не мога да тичам, просто ходя. Ако не мога да ходя, ще пълзя. Но няма да спра. Никога", казва тя.

Режисьорът на документалния филм, Айрин Тейлър, споделя че целият екип е бил повече от добре подготвен за заснемането на кадрите. Всички били инструктирани как да реагират в случай на припадък или тежка криза и били в готовност да съдействат по най-добрия начин, докато пристигне медицински екип. Селин от своя страна предупредила, че няма нужда да изискват разрешение от нея дали подобни сцени да бъдат заснети. "Не искайте разрешение от мен за нищо", казала певицата и била съгласна да я заснемат такава, каквато е в този момент. Нещо повече, тя споделила на Айрин, че не трябва да се страхува или да се притеснява за нея и това, което ѝ се е случило по време на припадъка. Селин Дион била категорична, че не иска да крие нищо от света за борбата си със заболяването и всичко във филма да остане точно такова, каквото е заснето и да няма никакви корекции. Да е истинско, защото била сигурна, че този филм ще ѝ помогне.