Автор
Ева Григорова

Ваня Щерева с първи думи за постъпката на Мила Роберт със знамето

Мила Роберт и постъпката ѝ да спретне скандална провокация с българското знаме определено няма да се забрави за ден-два. Припомняме ви, че точно преди седмица, тя излезе на сцената на София прайд, където захвърли роклята си в цветовете на трибагреника и остана в тоалет с цветовете на дъгата в знак на съпричастност към ЛГБТ общността. Съвсем очаквано, този жест ѝ спечели много критики, при това съвсем основателни.

View post on Instagram
 

Защото да провокираш и да показваш артистизъм е едно, но да се заиграваш по подобен унизителен начин със символ като знамето на България, е съвсем различно. И подсъдно.

Срещу Мила е подаден сигнал и е повдигнато обвинение в прокуратурата, а наказанието което може да я грози за поругаване на национален символ, е 2 години ефективна присъда за лишаване от свобода и 3000 лв глоба.

View post on Instagram
 

След скандала майката на Мила - Ваня Щерева запази няколко дни пълно мълчание и не коментираше по никакъв начин постъпката ѝ. А защо остава без коментар, е споделила пред "България днес":

"Предпочитам да не разпалва лаенето срещу дъщеря ми. Заради повдигнатото обвинение в прокуратурата срещу нея, взехме решение да мълчим. Когато съдът се произнесе, относно вината на детето ми, имам много какво да кажа по темата, но сега не е моментът".