Автор
Теодор Муховски

Опасен контакт: Защо никога не трябва да разговаряте с починали роднини

Мистик, астролог и медиум разказва как общуването с починалите може да навреди на живия човек.

Не разбирайки какво ни очаква отвъд границата на живота, страхувайки се от смъртта, изпитвайки болка от загубата, хората вярват в различни знамения и суеверия, свързани с отвъдния живот. Едно от тези предупреждения гласи, че не трябва да се общува с починали роднини. Защо? Отговаря мистикът, езотерик и таролог Елина Бисюк.

"Когато има загуба на близки хора, ние изпитваме шок, отричане на случващото се, вина за случилото се, празнота, горчивина. И ни се струва, че ако си спомняме за починалия всяка секунда, той ще бъде с нас, някъде наблизо. Той ще се радва, че не забравяме за него, че разговаряме с него, че споделяме чувствата си.

Всъщност не е необходимо да общуваме с починалите роднини. Не е необходимо да ходите всеки ден на гробището и да им показвате мъката си, не е необходимо да си спомняте за тях през цялото време.

Душата на починалия трябва да намери покой, а като виждаме как се измъчваме, ще му е трудно да го направи. Затова духовниците настоятелно препоръчват, вместо да говорим с мъртвите, да отидем на църква и да помолим Бога за милост към душата на починалия.

Редовното посещение на гробището, особено в нестабилно емоционално състояние, може да ви донесе неприятности. Православната църква твърди, че душата на починалия на четиридесетия ден отива на мястото на вечния покой, където ще остане до Страшния съд и не може да взаимодейства с вас. Следователно, разговаряйки с починалите, можем неволно да повикаме демони. Слугите на дявола са винаги готови да ни въвлекат в изкушение и с удоволствие ще ни говорят от името на починалия. Виждайки колко огорчен и уязвим е човек, те лесно могат да се възползват от ситуацията и да му внушат нечестни мисли.

Мистиците, напротив, не виждат пречки за разговори с мъртвите, но само в стабилно емоционално състояние, когато вече сте се примирили със загубата. В този случай няма нищо забранено в това да дойдете на гробището и да се обърнете към починалия. Освен това има много истории, според които самите мъртъвци участват в живота на живите роднини: предупреждават за опасности, дават съвети, напомнят за себе си, молят за помощ".

Психологът, астролог и езотерик Кристина Кудрина твърди, че душите на роднините наистина могат да предупреждават за нещо.

"Но те го правят, когато трябва, а не когато вие искате това. В обикновения живот не можете да ги безпокоите, дори да ги оплаквате. Със сълзите заглушаваме душата на починалия, а с призивите към душата не давате покой.

Смъртта е ново раждане във финия свят. Освобождаване от земните болести и трудности. Не напразно се казва: "Почивай в мир". И ние сме кармично свързани с нашите роднини. Не напразно сме родени в един род. Когато живеем в близост до тях, получаваме необходимия опит, а след като роднините ни напуснат, времето за предаване на уроците свършва. И няма значение дали сме предали този опит правилно, или не, ние го завършваме. Затова просто благодарим и се отпускаме с любов, независимо колко болезнено и трудно може да бъде това.

От гледна точка на физиката душата е фантом на нашето тяло, натрупване на енергия с информация за изживения живот. Вярващите смятат, че душата е част от нашата личност и има два пътя - към Ада или към Рая. Но отдавна е известно, че душата няма идентичност според обичайното човешко разбиране. Тя няма и едно име. Тя е многолика, безкрайна и преминава през пътищата на прераждането, за да премине и да натрупа опит. Ето защо да се обръщаме към душата на починалия човек е до известна степен дори безсмислено".

Лечителката, медиум и астролог Елена Перец предупреждава: „човек, установил контакт с мъртвите, допуска в енергийното си поле някой, който се намира в друг свят“.

"Светът на живите се различава от света на мъртвите по наличието на жизнена енергия и сила. Целта на починалия е да получи достъп до енергията на света на живите. Качеството на контакта определя по-нататъшното бъдеще и в двата свята. Ако все още съществува връзка, тогава човек се превръща в енергиен донор за света, в който се намира починалият роднина.

Същности (тъмни сили) и същества (духове на светлината) идват във виденията в облика, в който сме готови да ги приемем и да не се уплашим. Тъмните сили се маскират и с удоволствие се възползват от възможността да установят енергиен контакт с всеки, който скърби. По този начин те намират донор. И светлите предават важна информация по този начин.

Ако не разполагате с инструмент, който ви позволява да определите каква сила идва в образа на починал роднина (или това е самият роднина), по-добре е да не установявате контакт. За да затворите това общуване, кажете на глас фразата: "Ти имаш своя свят, аз имам своя. Живейте в своя свят и не ме безпокойте".

Ако контактът с починалия роднина все пак се осъществи, то с течение на времето човек започва да забелязва как неприятните събития се случват в живота му с плашеща редовност. Това показва, че е сключен договор за изтегляне на жизнената енергия. И е важно този договор да бъде нарушен.

Мистерията около смъртта на Матю Пери се заплита - въвлечени са много хора
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

Мистерията около смъртта на Матю Пери се заплита - въвлечени са много хора

Автор Теодор Муховски