Автор
Антония Михайлова

Една вълнуваща история за пътя на двама близнаци герои – брат и сестра

Това е вълнуваща история за силата на човешкия дух и вярата на една млада влюбена двойка, мечтаеща да се сдобие със своя рожба. Въпреки страданията, бариерите и физическата болка, през която 29-годишната Нга Манолова трябва да премине, за да сбъдне своя съкровен блян, тя нито за миг не се поколебава и избира тудния път в името на това да даде живот на едно бъдещо малко човече. Куражът на тази жена обаче я възнаграждава с двойно щастие. Ето нейната история.

"Нашата история започна преди 3 години, когато с моя съпруг решихме, че и на двамата ни е време да оставим нещо на България, споделя Нга. За жалост нещата не се получиха така, както на нас ни се искаше", допълва още тя. След година неуспешни опити Нга и съпругът ѝ решават да посетят репродуктивен специалист. След безброй изследвания, прегледи и сълзи се установява, че младата жена има хидросалпингс (запушване, причинено от задържане на течности) и че те трябва да бъдат отстранени. 

Въпреки първоначалния шок семейството събира необходимата сума за съответната операция и през месец януари тази година се подлага на съответната манипулация. "В последствие кандидатствахме в Центъра по асистирана репродукция, за да започне нашият път към мечтаното бебе. Не след дълго получихме одобрение и процедурите стартираха", казва Нга. 

"Всички инжекции, прегледи и стрес явно не бяха финала", допълва тя. След връщането на ембрионите в утробата ѝ младата жена получава тежка хиперстимулация, която е особено болезнена. След това идва и денят на кръвния тест за бременност. Резултатите са положителни. И двата върнати ембриона са се имплантирали. "Бяхме на седмото небе", споделя Нга. 

Историята на Стефка и Ангел: Спрях да се лекувам, за да можем да имаме дете
МАМА И ДЕТЕ
Автор Антония Михайлова

Историята на Стефка и Ангел: Спрях да се лекувам, за да можем да имаме дете

Автор Антония Михайлова

След срещата с нейния лекар обаче следва ново изпитание. За да се прекрати хиперстимулацията, специалистът предлага две опции. Едната била отстраняване на бебетата, за да може младата жена да се възстанови по-бързо, а другата се оказала един дълъг път на дренажи и болка. 

Нга без колебание избрала втория, без да се замисля.. След месец и половина всичко започнало да се нормализира, а близначета герои, както ги нарича майка им, се държали здраво в утробата ѝ. Нга вече е в 18-а г.с и през декември очакват появата на техните деца - момиче и момче. "С много вълнение, но и страх очаквам да ги посрещнем", завършва историята си Нга.

Нга и Данаил Манолови, Снимка: Личен архив
Нга и Данаил Манолови, Снимка: Личен архив

Ако сте заченали своето бебе през 2023 г., запишете се на www.napravigo.bg, като изпратите своята лична история заедно със семейна снимка. И тази година 20 от регистриралите се семейства ще получат "Бебешки ДНК пакет" с всичко необходимо за първата година от живота на техните бъдещи деца. Регистрирайте се до 31 януари 2024 г.