Автор
Пепа Попова - Пепита

5 лесни модни трика, които да опитате това лято

Лятото е най-прекрасното време от годината, но може да бъде трудно да актуализирате сезонния си гардероб, без да натоварите портфейла си с ненужни разходи. За щастие има много начини да освежите съществуващите си дрехи и да създадете стилни летни визии. Понякога е достатъчно просто да погледнете любимите си неща от нов ъгъл.

Вместо веднага да тичате за нови визии, погледнете по-дълбоко в гардероба си. Всяка дреха отразява избор, който сте направили преди и най-вероятно има интересна история или мили спомени? Ако обаче дрехите в гардероба са ви поомръзнали не забравяйте, че те могат лесно да бъдат трансформирани с помощта на интересни комбинации и аксесоари.

Например, можете да вземете позабравените маратонки от рафта и да замените връзките им с ярки или текстурирани, както направиха на шоуто Miu Miu пролет-лято 2024. Това ще им придаде нов облик и ще ви позволи да ги комбинирате с леки рокли или поли. Мокасини, „балетки“ и Mary Janes също са чудесен избор за горещите дни.

През сезон пролет-лято 2024 дизайнерите активно използваха бялото. Харесвате ли романтиката? Тогава ефирните рокли от органза и газър, подобни на моделите на Prada, са идеални за вас. Търсите нещо по-автентично? Вижте приказните бродерии, представени от Chloé. А феновете на минимализма ще харесат леките поплинови рокли, които се превърнаха в централна тема на колекцията 16Arlington.

Ако роклите не са любимият ви елемент от гардероба, то този летен спортен стил също е на върха на популярността. Комбинирайте ярки шорти, винтидж футболни фланелки и ретро кецове.

Не се страхувайте да експериментирате. Опитайте да комбинирате дълга пола с къс топ или обратното. Лекият копринен шал може да се превърне в стилен колан или дори топ. Основното нещо е да не се страхувате да нарушите обичайните правила и да подходите творчески към гардероба си. Малко въображение и внимание към детайла ще ви помогнат да създадете стилни летни визии, без да харчите много пари.

View post on Instagram
 

1. Овладейте спортния стил

Комбинирайте елементи от спортното облекло с ежедневни тоалети.

View post on Instagram
 

2. Играйте си с връзките

Заменете обикновените с ярки или текстурирани.

View post on Instagram
 

3. Намерете алтернатива на сандалите

Обърнете внимание на мокасините, „балетките“ и Mary Janes.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

4. Откажете се от дългите рокли с щампи в полза на белите

Белите рокли са основна тенденция това лято.

View post on Instagram
 

5. Опитайте бохо стила

Леки материи, романтични детайли и свободна кройка - всичко това е актуалният бохо шик.

View post on Instagram
 
View post on Instagram