Автор
Теодор Муховски

Мерил Стрийп се завръща: Снимат втора част на "Дяволът носи Прада"

Стана ясно, че "Дисни" работи по продължение на „Дяволът носи Прада“, съобщи Variety. На този етап няма яснота дали филмът ще събере оригиналния актьорски състав, но новият сюжет предвижда точно това.

Да си припомним, че хитовата продукция от 2006 г. бе с участието на Мерил Стрийп като леденостудената и крайно взискателна редакторка на модно списание Миранда Прийстли, и Емили Блънт и Ан Хатауей като нейните асистентки. Премиерата на филма беше в Ню Йорк на 19 юни 2006, а излъчването му започна от 30 юни 2006. Мерил Стрийп получи признание за изпълнението на ролята си и бе номинирана за Златен глобус.

Мерил Стрийп
Мерил Стрийп

Любопитно подробност е, че финалната сцена от филма е била доста по-романтична и клиширана. "Дяволът носи прада" е трябвало да завърши с целувката на Нейт и Анди, въпреки това Ан Хатауей, в ролята на асистентката Анди, решава, че отвореният финал без романтичен край е много по-подходящ за ситуацията и контекста на филма.

Новият проект все още е в начална фаза, тъй като става ясно, че в момента текат преговори с Алин Брош МакКена, сценаристката на първия филм.

Сюжетът е пресъздаден за нашето време – Прийстли е принудена да пригоди кариерата си към време, в което традиционните хартиени издания са в упадък. За да спаси списанието си от фалит, тя трябва да се обърне към бившата си асистентка (Блънт), която сега е изпълнителен директор на компания за луксозни стоки и да лобира за реклама.

"Дяволът носи Прада" е базиран на едноименния роман на Лорън Уайзбъргър от 2003 г. за историята на едно момиче с кошмарни преживявания в офиса на редактор на влиятелно модно списание.

Мерил Стрийп
Мерил Стрийп
GettyImages

Смята се, че прототип на Миранда Прийстли е самата Ана Уинтур, главната редакторка на "Вог", тъй като авторката работи като нейна асистентка в реалността.

Как да успеете в кариерата: 7 златни правила на Миранда Пристли от "Дяволът носи Прада"
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Как да успеете в кариерата: 7 златни правила на Миранда Пристли от "Дяволът носи Прада"

Автор Антония Михайлова