Автор
Ева Григорова

Животът ѝ се преобърна: Кейт Мидълтън е подложена на нечовешки очаквания

В момента Кейт Мидълтън се бори с огромния натиск да поддържа образа на непоклатима и силна жена въпреки битката си с рака. Изискванията, отправени към нея от монархията, са категорично напомняне, че от членовете на кралското семейство се очаква да бъдат почти безсмъртни в своя публичен образ, независимо от личните си борби.

Тези очаквания идват от впечатляващото дълголетие на предишни кралски особи. Кралица Елизабет II живя до 96 години, принц Филип достигна 99, а кралицата майка се наслаждаваше на любимия си джин и Dubonnets до смъртта си на 101-годишна възраст. Тези прецеденти поставиха висока летва за устойчивост и сила на духа в кралското семейство.

Кралският експерт и биограф Кристофър Андерсен подчерта критичната важност на този непоколебим образ, обяснявайки пред сп. OK!: „Простатата истина е, че кралското семейство не може да бъде сведено до малцина безценни, без риск то да спре напълно. Повече от 70 години семейството имаше дълголетието на своя страна - почти до абсурдна степен."

Андерсен подчерта, че настоящото поколение кралски особи, особено принц Уилям и Кейт Мидълтън, са подложени на огромен контрол, за да поддържат солидния си публичен имидж. Изискването е ясно: те не трябва да показват слабост пред лицето на критики и лични предизвикателства, включително болестта на Кейт.

„Ако някой от тях започне да залита, всичко може да се срине. В момента Кейт е най-уязвима. Почвата под краката на Кейт се клати по много начини. Само времето може да покаже дали тя ще може да устои“, отбеляза още той.

Въпреки битката си с рака и химиотерапията, Кейт остава отдадена на кралските си задължения. Тя откровено сподели преживяването си, признавайки че има „добри и лоши дни“ и се е посветила на това да приема нещата такива, каквито са, ден след ден.

Когато е възможно, принцесата на Уелс прави публични изяви, изпълнявайки отговорностите си като член на кралското семейство. По време на събития като церемонията Trooping the Color тя показа, че е изключително силна. Ситуацията на Кейт Мидълтън служи като трогателно напомняне, че въпреки свръхчовешките очаквания към кралските особи, те все пак са хора, изправени пред сериозни здравословни проблеми.