Автор
Теодор Муховски

Заплахата ще дойде отгоре: Каква опасност крият египетските пирамиди?

Ако попитате някой турист, дошъл в Египет, дали пирамидите са опасни, той със сигурност ще ви отговори отрицателно. В часовете по история за тях се разказва като за напълно безопасни постройки, а броят на снимките в интернет с хора и пирамиди "на длан" расте всяка година. Но знаем ли достатъчно за тези древни постройки с вековни тайни?

Истината е, че египетските пирамиди могат да се смятат за скрита заплаха за цялото човечество, но не във физически формат, а в по-фин и коварен смисъл. Тези древни структури съдържат безброй истории и тайни, които имат потенциала да променят разбирането ни за историята и света, какъвто го познаваме.

На първо място, пирамидите могат да поставят под въпрос сегашното тълкуване на историята. Общоприетото мнение е, че пирамидите са построени от древните египтяни като места за почивка на техните фараони. Съществуват обаче теории и доказателства, които сочат, че истинското предназначение на пирамидите може да е било нещо съвсем друго, например енергия, ритуални практики или връзки с други цивилизации.

Защо фараоните биха изгубили живота на хиляди роби само заради погребения? И дори с помощта на съвременните технологии, най-напредналите в човешката история, все още е невъзможно да се пресъздадат пирамидите.

Възможно е египтяните да са били подпомагани от чужди цивилизации или от изгубени предци, тъй като много доказателства са изгубени. Ако тези алтернативни теории бъдат доказани, това може да разклати основите на нашето разбиране за древния свят и да принуди всички жители на планетата да преразгледат своите вярвания и нагласи. Подобно плашещо събитие може да доведе до социални и политически сътресения, както и до криза на вярата за много хора.

Втората неразгадана загадка е целта на строежа. Някои теоретици предполагат, че пирамидите може да са служили като своеобразен глобален контролен център, в който са се провеждали важни събития или ритуали. Идеята е, че пирамидите може да са били използвани за насочване на енергии или същества, ръководени от мистично и неземно измерение, което има портал в тези древни структури.

Въпреки че това предположение може да се стори пресилено на някои, то напомня за непреходните мистерии около пирамидите и цивилизацията, която ги е построила.

Що се отнася до суеверията и предразсъдъците, трябва да се отбележи - професионалистите в различни области, като например пилотите и хирурзите, често имат свой собствен набор от ритуали и вярвания. Тези практики, независимо дали се основават на опит, традиция или интуиция, могат да повлияят на решенията и действията им в ситуации на твърде голям натиск. И макар че хората могат да отхвърлят тези суеверия като обикновени прищявки, те могат да служат за реална цел, като помагат на професионалистите да се справят с несигурността и риска.

Между другото някои ясновидци от миналото, когато ги питали за какво служат пирамидите, отговаряли, че тези постройки крият в себе си гибел.

"В момента те са изключени, но скоро ще бъдат включени - дистанционно, от космоса. И това ще повлече след себе си "голяма чистка", почти 90 процента от населението на Земята ще загине" - разказва още в края на миналия век едно от известните деца индиго.

Много учени мислят по-прозаично, но също толкова песимистично. Вероятно в пирамидите са скрити смъртоносни вируси, непознати на науката. И не е ясно в кой момент те ще се активират.

Дискусиите за пирамидите отразяват непрестанното увлечение на човечеството по непознатото и загадъчното. Трайното наследство на тези структури продължава да подхранва любопитството и въображението, докато се опитваме да разгадаем тайните на нашето минало и да разберем цивилизациите, дошли преди нас.

В крайна сметка може би истинското предназначение на пирамидите ще остане забулено в мистерия, приканвайки ни да обмислим възможностите сами и без натиска на учените. Само че опасността от тях няма да намалее, тъй като без да знаем фактите, не можем да предотвратим последствията.

Пророчеството на Нострадамус вече се сбъдва: Този човек ще замени крал Чарлз III, светът е пред катастрофа
НОВИНИ
Автор Кристина Кирова

Пророчеството на Нострадамус вече се сбъдва: Този човек ще замени крал Чарлз III, светът е пред катастрофа

Автор Кристина Кирова