Автор
Веселина Петрова

С тази диета-мечта можете да свалите 3 кг за седмица

Едни от най-здравословните и ефективни диети за отслабване включват риба. Ако човек я комбинира със зеленчуци или варива, може да свали между 1 и 3 килограма за седмица.

За да има ефект от даден хранителен режим, порциите трябва да са малки и разпределени между 5 хранения (3 основни с 2 междинни закуски), напомнят специалистите. И обръщат внимание на това, че една от основните грешки, които правят дамите в желанието си да се вталят бързо, е да гладуват. По този начин обаче организмът се настройва на режим "оцеляване“ и отказва да изгаря запасите от мазнини. Това води и до забавяне на метаболизма, пише "Телеграф".

Рибната диета е за всички, които искат да отслабнат, но не и да гладуват, категорични са специалистите. И допълват, че гарнитурата към основното ястие трябва да се състои от зеленчуци или варива.

Разбира се, трябва да пиете вода. Позволени също са билковите чайове, плодовите фрешове и зеленчуковите смутита (нектари). Любителите на кафето трябва да сведат консумацията му до една чаша сутрин.

В тази диета за отслабване мазнините в рибата играят важна роля, уточняват специалистите. Става дума за полиненаситените мастни киселини (омега-3), които не увеличават нивото на холестерола, но подпомагат мозъчната дейност и изгарянето на подкожните мазнини.

Рибата е богата на белтъчини, важен елемент за мускулите, за подобряване дейността на ензимите, повишава имунитета. Освен това рибата е богата на калций и фосфор, витамини от група В, както и А, D и Е. Наблегнете на калкан, бяла риба, кефал, лефер, мерлуза, треска, сафрид, хек и попчета.