Автор
Теодор Муховски

Диета според зодиакалния знак: астрологът обяснява какво да ядем, за да отслабнем

Искате да се възползвате максимално от лятото, да подредите диетата си и да свалите излишните килограми? Опитайте астродиета - това е новата модна тенденция.

Да, време е за спортни тренировки и правилно хранене. Знаете, че има огромен брой различни диети - и може би дори сте опитали няколко от тях. Астродиетата обаче включва оригинален, индивидуален подход, който взема предвид вашия зодиакален знак. Искате ли да опитате? Нашият експерт обяснява какво трябва да направите.

Астродиетата представлява съставяне на персонализирана диета според показателите на наталната карта. Наталната карта определя не само професионалната дестинация или портрета на идеалния партньор, но и типа фигура. В този случай правилното хранене е важен компонент на стройното тяло, както и на доброто здраве и дълголетието. Всеки човек има свой собствен списък с продукти, които са му забранени според наталната карта - те определено трябва да се избягват, ако сте решили да се храните според астродиетата.

Ако все още нямате натална карта и строго индивидуален хранителен план въз основа на нея, можете да започнете с общите насоки за вашия знак.

Овен

Премахнете от диетата си прекалено пикантните ястия и газираните напитки. Тези продукти нарушават биоритмите, влошават режима на съня и по този начин намаляват качеството на живот. По-добре е да наблегнете на зърнените храни, те ще се усвояват лесно и ще ви заситят с нужната енергия за реализиране на мащабни планове и идеи.

Телец

Трябва да ядете закуска, обяд или вечеря не по график, а когато наистина се чувствате гладни. Намалете до минимум продуктите от брашно в диетата си, за да избегнете усещането за тежест и излишни килограми.

Близнаци

За представителите на този знак е важно да се хранят в спокойна обстановка. Ако това се прави в движение или в състояние на напрежение, тогава не се усвояват никакви полезни вещества, а всичко отива в депата за мазнини. Също така изключете тежката храна преди лягане, тя нарушава биоритмите ви.

Рак

Ограничете в диетата си бързите въглехидрати, както и храната, която предизвиква ферментация, вашият знак е особено чувствителен към нея (това са бобовите растения, всички видове зеле, гроздето и други сладки плодове). По-добре е да наблегнете на месото, зърнените храни и ферментиралите млечни продукти.

Лъв

Въздържайте се от пикантна храна, особено от прекомерна употреба на черен пипер, тя влияе отрицателно на храносмилателната система и води до нарушаване на диетата. За вас е изключително важно да спазвате график: закусвайте, обядвайте и вечеряйте буквално по часовник.

Дева

Намалете до минимум белия хляб и сладкишите в менюто си. Храната трябва да е редовна и ястията да са добре приготвени. Сушито, рулцата и суровата риба не са препоръчителни, избягвайте такива храни в диетата си.

Везни

Храните с високо съдържание на захар са отрова за вас. Наблегнете на леките ястия, добавете риба и зърнени храни към диетата си - и не забравяйте да пиете повече чиста вода.

Скорпион

Премахнете пикантните храни и всяка храна с много подправки - те са вредни за естествените ви биоритми. Добавете към ежедневната си диета храни, които са богати на витамин С (цитрусови плодове, касис, спанак).

Стрелец

Струва си да ограничите мазните храни, както и ястията, богати на захар. Това се усвоява лошо, отлага се по слабините и намалява енергийните нива. Трябва да се храните по-често, но порциите да са малки, така че храната да се усвоява бързо. И се движете повече през деня! Дори обикновеното ходене пеша ще подобри метаболизма ви, което ще се отрази добре на фигурата и благосъстоянието ви.

Козирог

Премахнете от менюто си всякакъв вид колбаси и пушена риба, заменете ги с обикновено или птиче месо. Уверете се, че храната е възможно най-естествена, без излишни добавки, а отделно обърнете внимание на качеството на напитките. Чистата вода ви е необходима в големи количества.

Водолей

Намалете приема на сол и всякакви солени храни. За организма ви това е тежка храна, която се усвоява лошо, води до отоци и наднормено тегло. Също така не се претоварвайте с месо. Заменете го с риба - и добавете повече зърнени храни отстрани.

Риби

Трябва да се храните умерено и да следите за качеството на храната. Намалете до минимум прекалено лютите и пикантни храни. А след обилен обяд не отивайте веднага на работа - разхождайте се и се движете. Това ще ускори и подобри метаболизма ви.

Какво да хапваме за добро ментално здраве
ЗДРАВЕ
Автор Ева Григорова

Какво да хапваме за добро ментално здраве

Автор Ева Григорова