Автор
Евелин Попадийна

Ето я най-ясната снимка на НЛО, правена някога

Бивш журналист сподели най-ясната снимка на НЛО, правена някога. Тя е собственост на туристи, които са заснели странния обект през август 1990 година в Шотландия.

Проф. Дейвид Кларк, бивш журналист и вече академик в университета Шефилд Халам, прекарва цели 13 години в търсене на въпросната фотография, след като е попаднал на копие на снимката. Кадърът изобразява летяща чиния, която е пресладвана от изтребител.

Туристите първоначално предали снимката на вестник Daily Record в Шотландия, но в крайна сметка попаднала в британското министерство на отбраната, където останала в тайна до 2022г.

Пред Newsweek, проф. Кларк разказва: „Редакторът на снимки на Daily Record по това време ги изпрати на Крейг Линдзи, който беше пресаташе на кралските BBC в Шотландия. Той предаде снимката на Министерството на отбраната в Лондон, откъдето поискаха да получат негативите. Тогава снимката изчезна“.

Въпреки медийното внимание към снимката, туристите запазили мълчание за преживяното. Линдзи обаче споделил на Кларк всичко, което знае. Пред Newsweek професорът разказва: „Те са видели това нещо в небето и са се изплашили. Изтичали в някаква гора, за да се скрият. Когато всичко отминало излезли отново на поляната и започнали да снимат огромното НЛО“. Случката, на която двамата мъже стават свидетели, остава загадка.

Гигантскo НЛО затъмни небето: Пилот говори за срещата си с извънземни
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Гигантскo НЛО затъмни небето: Пилот говори за срещата си с извънземни

Автор Антония Михайлова