Автор
Антония Михайлова

Една от тайните на човечеството: Има ли извънземни под ледовете на Антарктида

Антарктида е най-неизследваният и мистериозен континент на земното кълбо. Това, което се крие под дебелите пластове на ледовете му, вълнува умовете на учени и обикновени хора от цял свят... Възможно ли е там някъде да се намират "ключовете", с които човечеството да преоткрие загадъчното си далечно минало, в което са замесени извънземни цивилизации, питат се теоретиците за древната астронавтика.

Шестият континент винаги е бил смятан от уфолозите за местообитание на извънземни. Съществуват теории, че в Антарктида живее скрита от човешкото око високоразвита цивилизация, която влияе върху живота на човечеството, за да избегне глобален катаклизъм и саморазрушение. Нетодавна, за пореден път, изучавайки снимки на заснежена земя, американският уфолог Алън Дикли от Global UFO Research обяви сензационно откритие. Фокусирайки вниманието си върху последните снимки на ледения континент, специалистът стига до извода, че на него има секретна база за изследване на извънземни, създадена по заповед на Хитлер. 

Уфологът е уверен, че бункерът под леда се използва и днес, тъй като на мястото му бива регистрирана постоянна активност. В момента входът на базата не е открит, тъй като е добре замаскиран, може би дори с помощта на някаква неизвестна космическа технология, в това е убеден кръгът от експерти около Дикли. Известно е, че Третият райх активно е изследвал Антарктида. Има предположение, че нацистите всъщност са построили там подземна лаборатория, където са общували с представители на извънземна цивилизация и са тествали нови самолети, използвайки напреднали извънземни технологии. Някои изследователи на историята са уверени, че в края на Втората световна война част от оцелелите учени и други специалисти от Вермахта са избягали на шестия континент. 

Известен факт е, че преди избухването на военните действия Хитлер и неговите другари пътуват до Тибет, където монасите му разказват какво е скрито в Антарктида. Ето защо фюрерът неведнъж е изпращал експедиции до единствения континент, който няма постоянно население. Така, по време на подобно изследователско пътуване през 1939 г., е открита земя, която получава името Нова Швабия, и 40 км парче земя без лед и с относително топъл климат, наречено Оазис Шермахер в чест на откривателя му - германския пилот Шермахер. Има предположения, че именно в секретната база се намират различни артефакти, които германски учени са събирали от целия свят през онези години. 

Американски уфолози обявиха през 2011 г., че в Антарктида има огромна дупка в земята. По думите им също така те били видели НЛО и незамръзнало езеро. Експерти все още продължават да се чудят защо в интернет и дори в архивите на НАСА има твърде малко на брой ясни снимки на повърхността на шестия континент. Поради враждебния си климат, включващ средни дневни температури от -45 градуса по Целзий и ураганни ветрове, Земята на кралица Мери остава до голяма степен непокътната за човечеството. (В Антарктида през юли 1983 г. е измерена температура от -89 °С. Най-топлите месеци са декември и януари – около -35 °С.) Джоузеф Скипър, авторът на гореспоменатите сензации, привлече вниманието на интернет обществеността именно с факта за малкия брой изображения на Антарктида. 

Според американския уфолог откритата от него дупка води именно към секретна база, а може да е и своеобразна отправна точка за извънземни кораби. В това го убедили и неидентифицираните обекти, открити наблизо. Край езерото Восток е открита интересна аномалия. На един от бреговете му са разположени странни устройства. Уфолозите от своя страна са сигурни, че там има извънземен кораб, който е причина за аномалията.

В полза на възможността за обитаване на Антарктида отвътре говори и фактът, че всички езера и реки на континента са свързани помежду си с канали. Особен интерес представлява езерото Восток - най-голямото от почти 400 известни подледникови езера в Антарктика. То се намира под руската полярна база „Восток“ която е на 3488 м надморско равнище. Повърхността на това сладководно езеро е около 4000 м под повърхността на леда, което пък е приблизително 500 м под морското равнище. Предполага се, че то може да крие живот под леда и там вероятно да е много по-топло. Някои уфолози са уверени, че цялата тази обширна мрежа от подледникови канали, които се вливат в океана, се използва от тайнствените жители на снежния континент. 

През 2013 г. бяха открити пирамиди в Антарктида. Покритите със сняг конструкции на външен вид много напомнят на пирамидите в Гиза. Тази находка засили увереността на уфолозите и дори на някои учени, че континентът е бил обитаван преди много милиони години и е бил обитаван от интелигентна, високоразвита цивилизация, а самите пирамиди според тях по някакъв все още неизвестен начин вероятно са били средство за комуникация. 

Има и древни карти на мореплавателите, на които днес снежният континент изобщо не е покрит с лед. Този факт беше потвърден от група учени от Япония, Китай и Великобритания. В продължение на четири години те изучават Антарктида по различни начини и установяват, че преди 34 милиона години шестият континент не е бил покрит със сняг, а с голяма зелена площ ог трева и палми. Учените откриха и мястото, от което започва глобалното заледяване на Земята. Това място се оказа най-високият връх на повърхността на континента, височината му е 2400 м. Експертите обаче така и не успяха да установят причината за рязкото увеличаване на снежната покривка. 

Руски учени представиха хипотеза за случилото се с Антарктида. След като извършиха поредица от изчисления и анализираха данни за големия всемирен потоп, изследователите стигнаха до извода, че преди това континентът е бил разположен на 30-35 градуса по-високо и следователно не е лежал в полярните ширини. Катастрофалните промени според тях са настъпили през 6-12 хилядолетие пр.н.е., провокирани най-вероятно от метеорит, паднал във водите на Тихия океан. 

Мистериозно НЛО в лилави светлини засне стюардеса от борда на самолет (Видео)
НОВИНИ
Автор Антония Михайлова

Мистериозно НЛО в лилави светлини засне стюардеса от борда на самолет (Видео)

Автор Антония Михайлова

Едно от най-странните и неочаквани заключения, свързани с Антарктида обаче, прави професор Джон Приску от университета в Монтана. Ученият прекарва 27 години в полеви условия на Антарктида и стига до извода, че ледената покривка на континента се държи като жив организъм. Той е пронизан от микроскопични вени от течна вода, които служат като убежище за неизвестни на човечеството бактерии. Дали тези бактерии са извънземни и дали са пренесени на Земята от метеорити, е сред въпросите, които вълнуват света на учените, гадаещи над мистерията Антарктида.

Всъщност летящите чинии, пирамидите, дълбоките мини са само една малка част от необичайните явления, които учените са открили на Атлантида. Едно нещо е ясно - че шестият континент не бърза да сподели своите тайни с човечеството, което означава едно - че някъде там, под ледовете на Антрактида, има основателна причина за това.