Автор
Веселина Петрова

Шанън Дохърти се е развела окончателно ден преди да си отиде от този свят

Шанън Дохърти е постигнала споразумение за развод с бившия си съпруг Кърт Исуариенко на 12 юли, буквално ден преди да почине. Шанън си отиде от този свят след продължителна битка с рака.

Любимата на мнозина актриса, която познаваме с ролята ѝ в „Чародейките" и „Бевърли Хилс, 90210", си отиде на 13 юли на 53-годишна възраст

Тя е подписала молба за отказ от съпружеска издръжка в петък, часове преди смъртта си.

Според съдебни документи, получени в редакциите на няколко медии, Дохърти се е съгласила на „стандартно или безспорно разтрогване" на брака. Това означава, че двойката е уредила по взаимно съгласие бракоразводното си дело извън съда.

Дохърти и Исуариенко се женят през октомври 2011 г. Актрисата подава молба за развод през април 2023 г. след 11 години съвместен живот.

Тогава неин представител коментира пред „Фокс", че е „била оставена без друг избор".

Позовавайки се на документите за уреждане на отношенията между двойката, медията потвърди, че Дохърти е получила пълна собственост върху имението си в западната част на Малибу, три автомобила и четири банкови сметки. Шанън също е получила 100% от дела на съпружеската имуществена общност в пенсионните активи в нейния пенсионен план на SAG, наред с други подобни споразумения.

В разгара на бракоразводната им борба през юли, Дохърти заяви, че Исуариенко бави получаването на съпружеска издръжка, като не ѝ предоставя финансова информация относно фотографската си работа. Актрисата твърди, че отчужденият ѝ съпруг удължава развода с надеждата, че тя ще умре, преди той да бъде задължен да плаща. Неговият адвокат тогава отрича тези твърдения, коментирайки, че клиентът ѝ е предложил споразумение през октомври 2023 г., но актрисата го е отхвърлила.

За първи път Шанън е диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г. През 2017 г. тя заяви, че е в ремисия. Но през 2020 г. ракът отново се връща и то в много по-лош вариант.Бяха се появили метастази, четвърти стадий.

Актрисата почина на 13 юли, а тъжната новина бе съобщена от дългогодишният ѝ публицист Лесли Слоун.

В края на 2023 г. Дохърти каза пред People, че не се отказва от живота, от това да обича, да твори и да променя нещата към по-добро, пише Holiwwood Life.