Автор
Ева Григорова

Личният лекар на Доналд Тръмп разкри, че цяла част от ухото му липсва

Драматичната поява на бившия президент Доналд Тръмп на конвенцията на Републиканската партия в понеделник, само дни след като оцеля при опит за покушение, ще се запечата трайно в съзнанието на обществото. Събитията, разиграли се по време на митинга в Бътлър, Пенсилвания, надминаха и най-смелите сценарии на всеки холивудски екшън.

За мнозина случилото се с бившия президент граничи с чудо. Само частица от секундата отдели света от коренно различна реалност - вероятно гражданска война между крайно настроени привърженици на двете властващи партии в САЩ - либерали и консерватори.

За щастие, съдбата имаше други планове. Тръмп се отърва само с частично наранено ухо. Въпреки сериозността на нараняването, операция не се наложи. Ситуацията напомня за прословутия боксов мач, когато Майк Тайсън отхапа ухото на Евандър Холифийлд - куршумът е отнесъл горната част на дясното ухо на бившия президент.

Д-р Рони Джаксън, някогашен лекар в Белия дом по време на мандата на Тръмп и негов личен лекар до днес, разкри подробности около инцидента. Той беше първият, оказал му помощ на място.

В интервю за TMZ Джаксън обясни, че куршумът е пронизал горната част на ухото, разкъсвайки плът и хрущял. Това обяснява обилното кървене. За щастие, бившият президент е избегнал сътресение.

Според д-р Джаксън, Тръмп няма да се нуждае от допълнително лечение или хирургическа намеса. Ухото ще заздравее естествено, макар че липсващата част ще остане видима - своеобразен белег, напомнящ за преживяното.

Този инцидент несъмнено ще се превърне в част от политическата митология на Америка, добавяйки нов щрих към противоречивия образ на Доналд Тръмп.