Автор
Теодор Муховски

Победа за Тръмп и невидима буря: Пророчествата на "Семейство Симпсън" за 2024 г.

Изглежда, че "Семейство Симпсън" е безобидно анимационно филмче, което много от нас са гледали като деца. Това обаче не е съвсем вярно: то е умела карикатура на американското общество, за написването на чийто сценарий създателите стигнаха толкова далеч, че започнаха да предсказват събития от бъдещето! Ето част от предсказанията за 2024 година:

Избиране на Доналд Тръмп за президент

Трудно е да се каже кога точно Тръмп стана президент в света на ситкомите. В епизода "Барт в бъдещето", чието действие първоначално се развива през 2000 г., Барт се озовава в 2030 г. Сестра му Лиза става президент и говори за големите финансови проблеми в държавата, причинени от президентството на Тръмп.

Може би препратката е към мандата на избрания през 2016 г. президент. Вероятно е намек, че президентството на Тръмп се е състояло точно преди мандата на Лиза. Тогава това означава, че встъпването в длъжност на Тръмп е било през 2026 г., а той е бил избран през 2025 г.

Очаква се президентските избори в САЩ да се проведат точно през 2024 г. и може би наистина ни е отредено да видим второ президентство на Доналд Тръмп.

Преводач на бебешки езици

В двадесет и четвъртия епизод от третия сезон на ситкома героите използват джаджа, която помага за разшифроването на езика на бебетата. Устройството със сигурност изглежда полезно: често родителите не разбират какво кара малките деца да плачат или какво се опитват да кажат.

И - о, чудо! През 2024 г. подобна разработка става достъпна за клиентите по целия свят. Maxi-Cosi пусна на пазара бебешкия монитор Pro 360°, който разполага с революционната технология CryAssist, която използва изкуствен интелект за "превод" на виковете. Тя помага на родителите да разберат дали бебето изпитва болка, дали иска да спи или да се храни.

Летящи автомобили

В петнадесетия епизод от шестнадесетия сезон на анимационния сериал героите виждат бъдеще, в което хората използват чудновати летящи коли. Няма да повярвате, но още през 2024 г. тази разработка е достъпна за хората.

Съвсем наскоро на обичайния пазар стана възможно да се закупят китайски летящи дрон автомобили с марка EHang. Този безпилотен летателен апарат за двама пътници може да развие скорост до 130 км/ч.

View post on Instagram
 

Невидима буря

В друг епизод Омир подготвя бункер за цялото семейство. Героите се сблъскват с бедствие от невероятен мащаб: и не става въпрос за ядрени оръжия, а за опасност от космоса. Този природен катаклизъм в сериала го наричат "невидима буря" - именно тя става причина за пълния срив на всички системи на Земята.

Предсказанието вече е започнало и да се сбъдва. През тази година бяха регистрирани най-мощните слънчеви бури, а жителите на планетата наблюдаваха северни сияния там, където те обикновено не се случват. Кой знае какво още ще видим до края на 2024 г.?

Каква е тайната на предсказанията на "Семейство Симпсън"?

Все пак не приемайте прогнозите толкова сериозно! Много от технологиите, които сега са ни познати, тогава вече са били в процес на разработване и затова са показани от авторите на поредицата като преки атрибути на близкото бъдеще.

Не забравяйте, че някои от предсказанията на "Симпсън" са фалшиви: Нотр Дам не е горял в сериала, не е имало в него Пикачу, а също така никога в него не е споменат коронавируса. Всички тези образи вече са нарисувани от потребители на интернет.

Не забравяйте, че животът ни е много цикличен и понякога дори предвидим. "Семейство Симпсън" - чудесна възможност да погледнем на човечеството отвън и да се посмеем на себе си.

Крал Хари: Най-странното предсказание на Нострадамус за 2024 г., което вече започва да се сбъдва
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Михайлова

Крал Хари: Най-странното предсказание на Нострадамус за 2024 г., което вече започва да се сбъдва

Автор Антония Михайлова