Автор
Веселина Петрова

Модерна приказка: Принцесата на Дубай се разведе с мъжа си в Инстаграм

И разводите не са това, което бяха. Шейха Махра, дъщеря на вицепрезидента и министър-председател на Обединените арабски емирства, заяви, че се развежда със съпруга си пред очите на всички потребители в онлайн пространството.

През лятото на 2023 г. Нейно Височество се омъжи за Шейх Мана бин Мохамед Ал Мактум на грандиозна сватбена церемония.

Но сега, година по-късно, с публикация в Инстаграм, тя го заряза с 2 изречения и без никакви обяснения. Единствената причина, която посочва в поста, са постоянните му ангажименти с други хора...

Махра се обърна към съпруга си така: "Скъпи съпруже, тъй като си зает с компанията на други хора, тук официално обявявам нашия развод. Развеждам се с теб! Развеждам се с теб! Развеждам се с теб! Грижи се за себе си, твоята бивша жена."

View post on Instagram
 

Публикацията на принцесата вече е натрупала стотици хиляди харесвания и десетки коментари, а снимките от сватбата ѝ вече ги няма в профила.

Впечатляващо е, че въпреки суровите очаквания в мюсюлманския свят, в коментарите под нейното авангардно съобщение за развод хората не я нападат, напротив - всички я поздравяват за смелостта и я наричат "желязна".

Съвсем наскоро Шейха стана майка и на този етап не е ясно при кой родител ще отиде детето. Според изданието Page Six, е по-вероятно да остане при майка си, тъй като така повелява традицията.

View post on Instagram
 

Нейно Височество Шейха Махра бинт Мохамед бин Рашид Ал Мактум е член на кралското семейство на Дубай. Майка ѝ Зоуи Григоракос е от Гърция, а баща ѝ е шейх Мохамед бин Раид Ал Мактум - вицепрезидент и министър-председател на Обединените арабски емирства и владетел на Дубай.

Махра от своя страна, е прочута със своята благотворителна дейност, с уменията си по конна езда и страстта си към фотографията.

Основното си образование получава в частно училище в Дубай. След това продължава обучението си във Великобритания и има диплома по международни отношения. Освен това има и висше образование от правителствената администрация на Мохамед бин Рашид, пише Lupa.