Автор
Ева Григорова

Илон Мъск обяви сина си Ксавие, който смени пола си, за "мъртъв"

Мъск се е зарекъл да унищожи "вируса" на уокизма.

Илон Мъск набеди за "мъртъв" сина си Ксавие, който си смени пола през 2020 г. Милиардерът обвини лекарите и идеологията на уокизма за случилото се с детето му.

"Загубих сина си. Синът ми Ксавие е мъртъв, убит от "вируса" на уокизма", заяви Мъск в интервю с психолога Джордан Питърсън и "Дейли уайър". През 2020 г. синът на Мъск, който по това време е на 18 години, си сменя пола и става Вивиан Джена Уилсън.

Преди смяната на пола синът на Мъск е приемал лекарства за блокиране на пубертета. 53-годишният милиардер твърди, че буквално е бил „принуден“ да подпише разрешение за приемане на лекарствата, като е бил заплашен, че в противен случай детето му може да извърши самоубийство.

Илон казва, че е бил разстроен и не е осъзнавал какво се иска от него. Мъск нарича лекарствата "продукти за стерилизация":

"Бях заблуден. Никой не ми обясни, че блокиращите пубертета средства по същество са стерилизационни препарати. Така че по същество аз загубих сина си. Не мога да го наричам с името, което му дадохме при раждането, защото той промени пола и името си. Синът ми Ксавие е мъртъв".

Тайно: Илон Мъск стана татко на 12-тото си дете
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Тайно: Илон Мъск стана татко на 12-тото си дете

Автор Ева Григорова