Автор
Теодор Муховски

Носителят на "Оскар" Кевин Спейси затъна в дългове, продадоха къщата му

Зачеркнат от Холивуд, но все още обичан на места в Европа, Кевин Спейси, някога един от най-известните актьори в киното, посреща своята 65-годишнина потънал в дългове и без дом.

В навечерието на рождения му ден, в. "Балтимор сън" съобщи, че на 25 юли домът му в Балтимор е продаден на публичен търг за 3,5 милиона долара. Тази къща е оценявана на над 5 милиона долара и беше известна като "най-необикновената" в града.

Фирма за събиране на дългове се опитваше да наложи запор, тя успя да продаде дома на Спейси, като двата предишни търга бяха отменени. В местни издания се коментираше, че времето на Спейси да спаси къщата си е изтекло.

Актьорът рядко може да бъде видян в Балтимор, въпреки че понякога хората го разпознават, докато разхожда кучето си или вечеря в местен хотел. Веднъж той излезе на сцената без предупреждение, за да пее в балтиморския джаз клуб "Кийстоун Корнър".

Миналия месец Спейси разкри публично, че има дългове за милиони долари и мести вещите си на склад. По време на емоционално интервю с Пиърс Морган, актьорът сподели, че дължи милиони и обмисля да подаде молба за банкрут.

Спейси изостана с плащанията по ипотеката от 20 000 долара месечно, след като беше уволнен от сериала "Къща от карти" и съден по обвинения в сексуално посегателство. Въпреки че беше оправдан по тези обвинения, както в Манхатън, така и в Лондон, актьорът не е работил в продължение на шест години.

През тази година беше излъчен документален сериал за Спейси, озаглавен "Спейси без маска", който изследва поведението му. Актьорът обаче критикува продукцията онлайн.

Въпреки че Шарън Стоун и Лиъм Нийсън защитиха Спейси, кариерата му остава в застой. Единствените му проекти през последните 12 месеца, нискобюджетните филми "Контрол" и Peter Five Eight, останаха почти незабелязани.

Спейси все пак продължава да получава признания в Европа. На 21 юли в Таормина, Сицилия, той получи приза "Нации" в древен римски театър, а във Великобритания бе награден за най-добър трилър за "Контрол". В Армения Спейси беше почетен гост на филмовия фестивал "Златна кайсия", където получи специална награда и беше приветстван от фенове.

Кевин Спейси проговори против движението #MeToo, иска да докаже, че е „човек със страхотен характер“
НОВИНИ
Автор Ева Григорова

Кевин Спейси проговори против движението #MeToo, иска да докаже, че е „човек със страхотен характер“

Автор Ева Григорова