Автор
Евелин Попадийна

Задава се ретрограден Меркурий в Дева: 5 съвета да минете успешно през обратите

От 5 до 28 август Меркурий ще влезе в ретроградно движение в Дева и ще се върне в директно движение в лъв на 28 август. Възможно е този период да доведе до неочаквани обрати и повторения на стари ситуации от лятото на 2023 г., също така може да повлияе на събитията през лято 2025 г.

Не се страхувайте от ретрограден Меркурий – това също така може да е време за личностно и духовно израстване. Даваме ви 5 съвета как да използвате този период и да извлечете максимална полза от него.

Оценете миналото
Този период насърчава интроспекция и размисъл. Възползвайте се от времето и оценете пътя, който сте изминали досега. Спомнете си какво се направили последния път, когато Меркурий е бил ретрограден и го сравнете с настоящите си действия. Това ще ви помогне да разберете по-добре вашите цели за бъдещето.

Freepik
Freepik

Не се страхувайте да изразявате себе си
Ретроградният Меркурий ще премине през огнения знак на Лъв, предоставяйки ви шанс да блеснете! Чувствайте се уверени да споделите вашите идеи и визия, дори и да излизате извън рамките. Възможно е да се зародят нови и неочаквани идеи – записвайте си! Помислете за повече творчески проекти – сега е моментът. Реализирането на идеите ви обаче трябва да започне след края на ретроградния период.

Ограничете разходите си
Опитайте се да отложите големите покупки и внимавайте с дребните разходи, за да не съсипете семейния бюджет. Купувайте само неща, от които наистина имате нужда в момента и избягвайте импулсивните покупки.

Freepik
Freepik

Детоксикация от социалните мрежи
Прекарвайте по-малко време в социалните мрежи и насочете енергията си към нови хобита. Посетете нови места, опитайте различна кухня или въведете здравословни навици в живота си. Този детокс ще ви помогне да се съсредоточите върху истинския живот, а не да сте роб на социалните мрежи.

Не бъдете импулсивни
Възможно е ретроградният Меркурий да повиши емоционалността ни, което може да доведе до недоразумения и негативни последици. За да избегнете ненужни конфликти, опитайте да увеличите интервала между импулса и действието. Дихателните упражнения са много полезни и могат да предотвратят негативни последици.

Деви, август ви носи предизвикателства и нови запознанства
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Астролог - Ивелина Пенчева

Деви, август ви носи предизвикателства и нови запознанства

Автор Астролог - Ивелина Пенчева