Автор
Теодор Муховски

Отслабване през нощта: 5 начина да изгорите повече калории, докато спите

Тези, които смятат, че отслабването е лесно, това определено грешат. Не е важно само колко ядете, а и какво ядете.

За вас събрахме няколко прости съвета, които ще ви помогнат да отслабнете, без да правите буквално нищо – всичко ще се случи насън!

Спете без одеяло

Разбира се, през лятото нямате нужда от одеялото, но е препоръчително да спите без него и през останалите сезони, дори и през зимата. Ниските температури ускоряват метаболизма и благодарение на това в съня си ще изгаряте повече калории от обикновено. Това е подкрепено от изследвания: учени от Харвардския университет са установили, че съзнателното понижаване на температурата на околната среда ви помага да изразходвате до 2800 калории седмично допълнително, без да променяте нищо в диетата си.

Спете повече

Ако сте имали нужда от оправдание да спите повече, вие сте щастливци: проучвания показват, че един допълнителен час сън всяка нощ ви позволява да „консумирате“ 270 калории по-малко на нощ без особени усилия. Това означава, че ще губите по 30 грама мазнини на ден и почти един килограм за един месец!

Носете маска за сън

Сигурно вече сте чували, че светлината през нощта пречи на съня, което от своя страна стимулира натрупването на мазнини. Според учените хората, които спят в пълна тъмнина, по-рядко страдат от затлъстяване, а лесен начин да постигнете пълно затъмнение в спалнята е с обикновена маска за сън на очите и лицето.

Как влияе липсата на сън върху паметта?
ЗДРАВЕ
Автор Теодор Муховски

Как влияе липсата на сън върху паметта?

Автор Теодор Муховски

Вечеряйте навън

Да не забравяме да дадем вечеря и на врага. Но всъщност е грешка да мислите по този начин: нощта е доста дълъг период на гладуване и затова по това време на денонощието организмът ви може да забави метаболизма, намалявайки количеството на изгаряните калории. Един прост начин да избегнете това е да приемате белтъчна храна (например да пиете протеинов шейк).

Позволете си да бъдете като совите

Според проучване на Националната фондация за съня нарушаването на естествения циркаден ритъм на човека може да насърчи тялото да задържа мазнини. Така че, ако имате възможност, следвайте природата - позволете си да бъдете чучулига или сова.

Тези 9 навика разрушават женското здраве ден след ден
ПО ЖЕНСКИ
Автор Антония Дамянова

Тези 9 навика разрушават женското здраве ден след ден

Автор Антония Дамянова