Автор
Кристина Кирова

Сега ще те смачкам, защото съм мъж, но за другите жена: Ужасяващият разказ на българската боксьорка, която се е била с Имане Хелиф

Имане Хелиф - боксьорката от Алжир, която потресе света на Олимпийските игри, изглежда пробива напред с наглост и много агресия. И сама признава, че е мъж и сама признава, че жените за нея са лесни съперници. Просто защото нямат нейния тестостерон...

И ако досега имаше някой, който да я защитава, то с този разказ, който чухме от българската боксьорка с нигерийски корени Джоана Нуеамеруе, едва ли ще почувства, че е прав. Колкото и бащата на Хелиф да размахва свидетелството за раждане, в което пише, че това нещо е от женски пол от първия си ден.

View post on Instagram
 

Джоана не успя да се класира за Олимпийските игри, но се оказа, че е имала боксова среща с Имане, която се е състояла през февруари. Тогава българката е участвала в турнир с националния отбор на Алжир, а неин съперник се оказала точно Хелиф. И е категорична, че това изобщо не е жена, а е мъж. С мъжки удари, мъжка сила и мъжка техника. А най-фрапиращият момент бил, когато Имане сама казала на Джоана:

"Сега ще те смачкам, защото аз съм мъж, но за другите съм жена. Сега ще разбереш моята мъжка сила", разказва тя пред Нова телевизия.

Джоана е била потресена от наглостта на алжирката и казва, че през цялото време се е усмихвала и се е плезела. Нещо повече - Имане била абсолютно в състояние да извади всяка жена от бокса. Защото когато мъж те удари, той може да те приключи, да не стигнеш повече до ринга. Това е разликата между другите спортове и бойните спортове. Тук се удряме, тук се нараняваме", казва българската боксьорка, втрещена от факта, че Хелиф изобщо е допусната до Олимпийските игри.

"Тя (то) ребива момичетата и им взима най-скъпото. Те се готвят страхотно много за това състезание, някои се готвят с години, цял живот. И изведнъж на ринга се изправя мъж и ти взима медала", казва още Джоана.