Автор
Ива Петрова

Новите изисквания на шефовете за „Преди обед“ изгонили Деси Стоянова

След 17 години работа в Би Ти Ви, 12 от които като водеща на „Преди обед“, Деси Стоянова напуска телевизията.

Новината избухна преди няколко седмици, а водещата съобщи, че решението ѝ е зреело много отдавна. Тя не сподели подробности, но „Уикенд“ научи истинските причини, заради които напуска. Деси избягала, когато чула изискванията към работата си от следващия телевизионен сезон.

Била издадена заповед от есента предаването да се напълни с чалга, плаймейтки, глуповати състезания и безсмислени рубрики, като идеята е да стане като второ „На кафе“.

View post on Instagram
 

„Аз съм сериозен журналист, не мода да се занимавам с глупости!“, това казала Стоянава, подавайки молбата си за напускане, научили „Уикенд“ от източник в телевизията.

Дни преди да си тръгне водещата е имала среща с ръководството, на която ѝ било съобщено, че предаването се променя драстично. Всички писатели, учени, артисти, всичко свързано с образование и култура, всички теми за обществени проблеми, здраве, екология и всичко, което минава за сериозно, занапред щяло да бъде забранена тема. Шефовете намирали тези рубрики за скучни, пише "Уикенд".

View post on Instagram
 

Целта им е да излъчват възможно най-лековати разговори и репортажи, без каквото и да е задълбаване, като секс афери, пластични операции, клюки за звездите, интервюта с плеймейтки и инфлуенсъри, всякакъв тип евтини забавления, на каквито „На кафе“ залагат от години. Това се наложило, тъй като Гала се радва на далеч по-добър рейтинг. За разлика от колежката си обаче, Стоянова има влечение към сериозните теми. „Това, което искате, не е за мен, напускам!“, заявила пред ръководството.

Продуцентът Георги Тошев индиректно потвърди, че опошляването на телевизията е изгонило водещата. „Деси Стоянова е от рядката порода на журналисти с морал и характер. С категорично присъствие, което респектира, стряска, дразни мързеливите, но не те оставя равнодушен. За съжаление през последните години по тв екрани шестват анонимни и безлични водещи, които случайността качва и бързо сваля от екран. От работата ми в BBC научих много неща за професията, но най-важното е, че екранът не търпи хора без характер и позиция. След Деси и Сашо „Преди обед“ ще е друго предаване“, коментира Тошев в социалните мрежи.

Новото поприще на Деси Стоянова ще ви изненада, ето каква е цената на един курс при нея
ЗВЕЗДИ
Автор Ева Григорова

Новото поприще на Деси Стоянова ще ви изненада, ето каква е цената на един курс при нея

Автор Ева Григорова