Автор
Евелин Попадийна

Всички искат да живеят там: Семейство си купи стара църква

През лятото на 2021 г. семейство Дъниган вижда малък бял параклис, разположен върху парцел малко над 8 дка и се впечатлява от вида му, разказват пред Business Insider.

Църквата е с площ около 930 кв.м. и разполага със златен купол. Цената ѝ е 115 000 долара, което е много под средната на имотите в града. Семейството решава да купи постройката, но след спонтанното решение за покупката, не знае какво точно иска да прави с имота.

Брокерът, който е осъществил сделката, предлага да го реновират и да го превърнат в атрактивно Airbnb, което да допълва месечния им бюджет.

Нужни са им 400 хиляди долара и една година за трансформацията на църквата в нестандартно жилище, което да дават под наем за 250 долара на вечер. Мястото се използва и за събития, а сем. Дъниган споделят, че имат резервации за година напред. Сред гостите са хора, които търсят място за празнуване на завършване, рождени дни, бебешки партита и дори сватби.

Вече реновираната къща разполага с две просторни спални, стая за игри, кино стая в мазето, както и таванско помещение, където се намират по-голямата трета спалня и самостоятелен санитарен възел. Основният етаж е с отворен план, включва кухня с остров, огромна маса за хранене и уютен хол с мека мебел. Собствениците са се опитали да запазят духа на сградата като са избрали мебели в църковен стил, мини пиано и стол за молитви, наред с модерните елементи.

Финик - една от най-впечатляващите туристически атракции на Албания
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Антония Михайлова

Финик - една от най-впечатляващите туристически атракции на Албания

Автор Антония Михайлова