Автор
Теодор Муховски

Любов или навик: 8 признака, че чувствата на партньора ви са охладнели

Да започнеш връзка не е толкова трудно, но да я запазиш, и то да бъде същата топла, светла и доверчива, както в началото, не е лесна задача.

Любовта е прекрасно чувство, но за съжаление с течение на времето то има склонност да избледнява. Разбира се, има съюзи, като по учебник: те се гледат влюбено и се държат за ръце и след 10 години, и след 20 години от датата на запознанството си. Ако вие и вашият партньор не сте такива, а ви се струва, че той е станал по-малко внимателен и любящ, не бързайте да изпадате в паника.

Не забравяйте, че има много причини за отдръпване: умора, стрес, много работа, здравословни проблеми и др.

Не иска да прекарвате време заедно

В началото на една връзка всеки миг, прекаран заедно с половинката, е прекрасен и неповторим. Споделяте чувствата, страховете и мечтите си един с друг, правите планове за бъдещето и всяка среща се превръща в малък празник.

Но по-късно първоначалното вълнение утихва и пеперудите в стомаха ви вече не трептят така активно. Влюбените хора винаги се чувстват спокойно и уютно в компанията на другия, затова не избягват съвместните вечери и уикенди.

Проявява по-малко инициатива в общуването

Един от най-ясните признаци за интерес към връзката е честата комуникация. В началото, в периода на бонбонения период, телефонът ви не спира от обаждания и сладки съобщения. В идеалния случай този навик не трябва да отслабва и по-късно.

Представете си, че сте видели забавна снимка или сте научили някаква невероятна новина. С кого бихте искали да я споделите? Сред основните кандидати трябва да е партньорът. Ако той не изгаря от желание да ви се обади и да се свърже с вас, игнорира съобщенията ви дълго време, това може да се разглежда като червен флаг.

Липса на интимен интерес

Интимността е не само физическо взаимодействие, но и важна част от емоционалната ви връзка. Ако партньорът ви избягва любовните ласки, целувките и други ласки, това може да е знак, че чувствата му избледняват.

Липсата на интерес към интимната сфера не винаги, но често следва отслабването на емоционалната връзка между хората: единият не иска интимност, другият не я получава. Ако сте изправени пред подобна ситуация, поговорете с половинката си и се опитайте да разберете защо тя избягва секса. Възможно е причините да са много различни.

Не прави съвместни планове

Когато правите планове за бъдещето, независимо дали става дума за уикенд, пътуване, преместване или сключване на брак, вие изразявате желанието си да продължите напред с партньора си. И това се случва по инерция. Възможно ли е да обичате един човек и да не мислите за срещи с приятели и родители, за съвместен живот, за имена на бъдещи деца? Разбира се, че не.

Ето защо, ако разговорите за бъдещето правят партньора ви раздразнителен или апатичен, той вероятно не ви вижда в своето бъдеще. Това не означава, че не изпитва симпатии: може да е много щастлив с Вас, но не достатъчно, за да се обвърже.

Споделеното забавление става все по-рядко срещано явление

Чудесно е, когато всеки от партньорите има свои собствени хобита и двамата винаги могат да се занимават с нещо интересно. Все пак е важно някои от тях да са общи. Ако любимият ви човек постоянно изчезва с колегите и приятелите си, пренебрегва вашите хобита и със сигурност не и съвместните ви планове и уговорки, трябва да сте нащрек.

Смята ли ви за важна част от живота си? Защо предпочита да прекарвате времето си разделени един от друг? Може би ви е ядосан за нещо? Поговорете си от сърце и изразете всичко, което ви притеснява. От реакцията на другата половина ще стане ясно как да действате по-нататък.

Все по-често изразява недоволство

Когато любовта е искрена и силна, вашият партньор ви приема с всичките ви недостатъци. В рамките на разумното, разбира се: например, той не се дразни от възгледи и маниери, които не са типични за него. Другата половина разбира, че е нормално да си различен, затова не те залива с обидни забележки и не се опитва да те оформи по свой вкус.

Ако изведнъж сте започнали да забелязвате, че критиките и упреците по ваш адрес стават нещо обичайно, бъдете внимателни. Връзките от това явно не укрепват обаче, както и самочувствието ви: и първата, и втората пасивна агресия влияят разрушително. Не се измъчвайте заради нечия чужда полза.

Сравняване с другите

Постоянно ли се сравнявате с други представителки на нежния пол? Не се чувствате толкова уверена, привлекателна и освободена, както в началото на връзката? Това не бива да е така. Наистина няма нищо престъпно в желанието да обсъждате хората около вас, както мъже, така и жени, но трябва да знаете мярката.

Ако един мъж е влюбен, той редовно ще ви прави комплименти и ще ви гледа с възхищение. Няма да го спре нито безформеният анцуг, нито липсата на перфектен грим, нито тълпата дългокраки модели наблизо.

Това са зодиите, чието доверие трудно се печели
ЗОДИИ И АСТРОЛОГИЯ
Автор Веселина Петрова

Това са зодиите, чието доверие трудно се печели

Автор Веселина Петрова

Не се интересува от живота ви

В една хармонична, силна и изпълнена с доверие връзка партньорът ви винаги ще ви подкрепя в трудни моменти и ще се радва на постиженията ви, когато сте в подем. Ако сте започнали да забелязвате, че любимият ви става все по-безразличен към преживяванията, успехите и всякакви промени в живота ви, може би раздялата е близо.

Попитайте половинката си защо се случва това. Всички сме хора и понякога сме невнимателни един към друг - заради проблеми в работата, лични кризи и други не най-приятни неща.

6 признака на истината: Как да разберете, че обяснението в любов е искрено
ПО ЖЕНСКИ
Автор Елена Ангелова

6 признака на истината: Как да разберете, че обяснението в любов е искрено

Автор Елена Ангелова