Автор
Елена Ангелова

6 признака на истината: Как да разберете, че обяснението в любов е искрено

Понякога обясненията в любов, които изглеждат толкова романтични, всъщност могат да крият съвсем различно значение и изобщо да не са толкова трогателни, колкото изглеждат на пръв поглед. И много често, след като признаете чувствата си, можете да разберете истинското отношение и възприемане от страна на партньора ви. Ако искате да знаете как вашият човек се отнася към вас, слушайте много внимателно неговото обяснение за любов, казва психологът Виктория Кирста. Тук е важно само да слушате внимателно и да си направите правилните изводи, за да разберете, поне приблизително, какво можете да очаквате в бъдещите си отношения с любимия ви човек.

1. „Ти си единственият смисъл на живота ми, ще бъда изгубен без теб, толкова те обичам“


Ако чуете това, трябва да ви звънне алармата. Разбираемо е, че е хубаво да се чувстваш като „смисъла на нечий живот“. Но това са хора с много ниско самочувствие и без собствен живот. Преди още да свържете бъдещето си с такъв човек, той постоянно ще изисква от вас доказателства за вашата любов към него. Той ще се опита да запълни цялото ви пространство и време със себе си и просто ще ви „удуши“ с обсебващата си любов.



2. „Не искам нищо от теб. Просто ме остави да бъда тук и да те обичам".


Да, звучи наистина много романтично и интригуващо. Но и тук не всичко е толкова просто. Всъщност този човек има нужда от нещо от вас, защото всеки, който влиза в една връзка, има някакви свои нужди, които иска да задоволи в тази връзка. Но в началото може наистина да изглежда, че на този човек му е достатъчно просто да му позволите да ви обича и да бъде наоколо.

Но ако не можете да му отговорите със същата силна реципрочност и не сте сигурни в чувствата си към него, тогава не се съгласявайте да свържете живота си с този човек. В края на краищата вие ще разбиете и своя, и неговия живот. Рано или късно партньорът ви просто няма да може да се задоволи с факта, че просто е там и му „позволявате“ да ви обича – той ще иска взаимност. И ако не можете да я дадете, тогава той може да се опита да ви я „вземе“ насила, защото искрено ще вярва, че за толкова много години вече го е „заслужил“ по право. Следователно, както разбирате, всичко това може да свърши много зле, дори вашият партньор да стане ваш тиранин, а вие - негова жертва.

3. „Никой никога не е правил толкова много за мен и не ме е обичал, както ти. Знаеш ли, мисля, че и аз те обичам"

Това е друга крайност на същата тази несподелена любов. Тоест всъщност вашият партньор не ви обича истински, ако изобщо ви обича. Той все още не е напълно сигурен в това, но наистина харесва как го обичате. Затова, без да иска да загуби всичко, той също ви казва, че ви обича. Но тук се оказва така, сякаш най-накрая сте „заслужили“ и „изстрадали“ любовта му към вас, а това не трябва да е така. В крайна сметка и двамата трябва да направите нещо един за друг, така че връзката ви да се развива хармонично. Следователно най-вероятно ще бъдете „обичани“ само докато продължавате да се опитвате да правите всичко възможно и невъзможно за партньора си. В края на краищата той обича не теб, а начина, по който ТИ го обичаш. Той просто се обича чрез вас и до вас - това подхранва и поддържа самочувствието му на високо ниво и се храни много добре от това. Но самочувствието ви рязко ще падне, ако продължавате по този начин.

4. „Много те обичам. Но бих се радвал още повече, ако ти...”

Отслабнеш, ако си намериш още по-добра работа, ако промениш стила си на обличане и т.н. Не, не го правете, момичета. В крайна сметка или той ви приема такава, каквато вече сте, или не - тогава определено не става дума за любов. Това е по-скоро манипулация, която да ви промени към вашия въображаем "идеал". Не се задоволявайте с това, не си струва. В крайна сметка някой със сигурност ще ви приеме и обича такава, каквато сте.

5. „Ще направя всичко за теб. Няма да имаш нужда от нищо. Обичам те толкова много, просто бъди моя"

Да, може би ви обичат, но се опитват да купят любовта ви и просто да ви присвоят за себе си. Доста богатите мъже често хвърлят такива признания, защото са сигурни, че всичко може да се купи, дори любов. Затова помислете добре дали си струва да се съгласите с тази златна клетка? В края на краищата, като се съгласите с такива условия, можете наистина да не се нуждаете от нищо, но в крайна сметка да загубите правото си на глас и като цяло да се превърнете просто в красива „украса“ за любимия си мъж, това е всичко. И тогава, като цяло, да загубите всякакъв интерес към него.

Затова не се радвайте твърде много, когато сте сигурни, че всичко ще бъде направено за вас и сега вече няма да работите изобщо нито един ден в живота си. Винаги помнете, че безплатно сирене има само в капана за мишки и възмездието така или иначе ще дойде рано или късно. Затова се опитайте да имате собствен източник на доходи и винаги оставайте свободен и независим човек.

6. "Много те обичам. Да, понякога няма да ни е лесно, но най-важното е, че се имаме един друг и заедно ще се справим с всичко"

С други думи, това признание звучи така: „Да, понякога няма да ни е лесно, ще се случва да се караме и не винаги да се разбираме, но това е животът и това е нормално. Все пак ние сме две различни вече оформени личности със собствени възгледи и мисли. Но аз напълно те приемам и те обичам такава, каквато си. Искам да бъда с теб, но ако в някакъв момент от живота ти искаш да тръгнеш без мен, тогава ще приема избора ти и ще го уважа. Разбира се, ще се боря и в името на връзката ни и ще ми бъде много болезнено и трудно, ако искаш да си тръгнеш, но ще те пусна, ако това е окончателното ти решение. Но и от теб очаквам всичко това - подкрепа, усилия, уважение към моите решения и любов.

Ето това е любовната декларация, която говори за истински чувства към вас и показва трезва оценка от вашия партньор на цялата ситуация и възможните проблеми в бъдеще. Да, не ви обещава планини от злато, но ви обещава подкрепа, приемане, грижа и любов. И очаква същото от вас.

Това е една хармонична връзка, в която всички са в здравословна и равна позиция и в която няма „подчинен“ и „ръководител“, а това е наистина най-основното.

Източник: b17