Автор
Антония Михайлова

Новият сладък хит в социалните мрежи: Дубайски шоколад

Социалните мрежи често се превръщат в платформа за разпространение на най-новите кулинарни тенденции. От домашно приготвени десерти до екзотични ястия от целия свят, всичко може да стане хит в интернет за броени дни. Напоследък един десерт привлича вниманието на сладкото общество в Instagram, TikTok и YouTube – дубайският шоколад. Този изискан шоколад не само пленява с вкуса си, но и с впечатляващия си външен вид. Той е символ на прецизност, креативност и качество и неслучайно е толкова търсен по целия свят.

Кое прави този шоколад толкова специален

Производителите в Дубай често използват най-висококачествени какаови зърна, съчетани с екзотични съставки като шафран, кардамон, розови листенца и ядки от Близкия изток. Някои майстори на това екзотично изкушение дори добавят ядливи златни листчета за допълнителен разкош.

Но не само съставките правят дубайския шоколад толкова уникален. Голямо значение има и методът на производство, който често включва ръчна изработка, а вниманието към всеки детайл го прави истинско изкуство. Много от шоколадите са направени в ограничени серии, което ги прави още по-желани и ексклузивни.

Как да си приготвим дубайски шоколад у дома

Приготвянето на дубайски шоколад у дома е възможно, въпреки че изисква известно умение и качествени съставки. Ето една основна рецепта, която можете да опитате:

Продукти:

1 шоколад без захар
1 шоколад с 80% какао
1 бял шоколад
150 г кадаиф
80 г масло
200 г пистачио крем (крем от шамфъстък)

Приготвяне:

Започнете с разтапянето на шоколадите. Вземете половината от разтопения шоколад и го изсипете в гумена форма. Поставете го в хладилника, за да се стегне.

Докато шоколадът се охлажда, запечете кадаифа в тиган с маслото до златисто. След като е готов, го смесете с пистачио крема.

Извадете формата с охладения шоколад от хладилника и добавете сместа от кадаиф и пистачио крем. Залейте с останалия разтопен шоколад и отново поставете във фризера или хладилника, докато се стегне напълно.

Учени: Редовното ядене на тъмен шоколад помага в превенцията на Алцхаймер
НОВИНИ
Автор Теодор Муховски

Учени: Редовното ядене на тъмен шоколад помага в превенцията на Алцхаймер

Автор Теодор Муховски

Защо дубайският шоколад си заслужава вниманието ни

Дубайският шоколад е пример за съчетание на традиция и иновация. Уникалните аромати и съставки от Близкия изток придават на шоколада характерен вкус, който не може да бъде намерен никъде другаде.

Дубайският шоколад не е просто десерт, а изживяване. И независимо дали го купувате като сувенир, или го приготвяте сами, този шоколад със сигурност ще ви заинтригува.