Автор
Веселина Петрова

Ето защо ходенето е по-полезно от фитнеса

Учените установиха, че разходките и съзерцаването на природата са много по-здравословни от изтощителните тренировки във фитнеса.То е приятно, за него не ви е нужна специална екипировка, тялото си почива, мускулите се тренират.

Освен това ходенето насърчава интензивното движение на кръвта през съдовете, обогатявайки всички вътрешни органи без изключение с голямо количество кислород. А това има благоприятен ефект върху цялото тяло.

Ходенето е полезно за здравословния ви сън. Ако страдате от безсъние, вечерната разходка е точно това, от което се нуждаете. Глътката свеж въздух дори в малкия градски парк, е полезно за пълна релаксация на тялото.

Докато се разхождате, вие прочиствате главата си от тежките мисли. И пълните очите си с красиви гледки. Освен това ходенето е своеобразна медитация за душата.

Редовните разходки могат напълно да заменят спорта. И още нещо полезно - при ходенето няма противопоказания. И не зависи от възрастта. Можете да го практикувате и в слънчево, и в облачно време. Дори, когато навън вали.

Сутрешните разходки ви зареждат с енергия, а вечерните спират апетита.

И това не е всичко - ходенето провокира производството на хормони на щастието - ендорфини. След разходка определено ще почувствате, че настроението ви се е подобрило.

Доказано е, че ако изминавате повече от три километра на ден, рискът от преждевременна смърт значително намалява, пише actualno.com.