Автор
Евелин Попадийна

Алепу - и в България има приказни плажове, стига да знаете кои са

Щом чуем за красиви плажове, в повечето случаи си представяме претъпкани пясъчни ивици, шумни тълпи и много атракции. Ако не сте фенове на туристическите дестинации, със сигурност трябва да посетите плаж Алепу или както е известен сред по-зрелите туристи - Аркутино. Той предлага уникална комбинация от девствена природна красота, уединение и богата дива природа. Намира се само на няколко километра от Созопол и е идеален ако искате да избягате от суматохата и да се насладите на спокойствие.

Едно от предимствата на Алепу е недокоснатата му от човека красота. Липсват хотели, търговски центрове и всякакви излишни неща, които биха могли да нарушат пейзажа. Вместо това предлага километри чиста пясъчна ивица, обградена от спиращи дъха гледки към морето и дюните. Водата е чиста и топла, а плажът е идеален за слънчеви бани, също така можете да плувате, да се гмуркате с шнорхел и да карате каяк.

View post on Instagram
 

Плаж Алепу е дом на разнообразни диви животни и растения. Районът е част от защитена зона Ропотмо, която включва блатото Алепу, известно със своите екосистеми и редки видове птици.

Една от най-отличителните характеристики на този плаж е отвореността му към нудизма. Нудизмът е законен в България и плаж Алепу предоставя безопасна и уважителна среда за тези, които искат да го практикуват. Хубаво е обаче да знаете, че нудизмът не е задължителен и има определени зони на плажа, където банските са необходими.

View post on Instagram
 

Алепу е истинско съкровище, което чака да бъде открито. Идеално място за всички, които търсят тихо и спокойно плажно изживяване.

Не го правете: Тези кадри от лятната почивка вбесяват всички
ПЪТЕШЕСТВИЯ
Автор Антония Михайлова

Не го правете: Тези кадри от лятната почивка вбесяват всички

Автор Антония Михайлова